
“Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği, Filistinli çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla Bursa’da gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar, Gazze’deki yaşıtları için ev, okul, park ve güvenli bir gelecek temalarını resimlerine taşıdı.
Etkinlikte konuşan 10 yaşındaki Gazze’li Munzir Yazıcı, savaşın çocukların günlük yaşamı üzerindeki etkisini anlattı. Munzir, Gazze’de bazı çocukların ailelerini kaybettiğini, eğitim ve temel ihtiyaçlara erişimde zorluk yaşadığını belirterek, çocukların savaş yerine güvenli bir ortamda büyümesi gerektiğini ifade etti.
Munzir, kendi yaşamından örnekler vererek okuluna gidebildiğini, arkadaşlarıyla oynadığını ve ailesiyle birlikte olduğunu söyledi. Gazze’deki çocukların ise benzer bir günlük yaşam sürdüremediğini dile getiren Munzir, etkinlikte onların yaşadıklarını duyurmak için resim çizdiklerini belirtti.Yetim Vakfı Başkanı Ali Yılmaz da etkinliğin yalnızca bir resim çalışması olmadığını, çocukların çizimleri aracılığıyla Filistinli yaşıtlarına yönelik dayanışma mesajı vermeyi amaçladığını söyledi.Yılmaz, savaşın çocukların eğitim, aile yaşamı ve psikolojik durumları üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, çocukların çizimlerinde güvenli evleri, okulları ve savaşın olmadığı bir geleceği resmettiğini ifade etti.Etkinlik, çocukların hazırladığı resimlerin paylaşılmasıyla sona erdi.