BURSA’DA CUMHURİYET COŞKUSU TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAŞANDI

Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bursa’da düzenlenen resmi kutlama programı, yağışlı hava nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende Vali Erol Ayyıldız konuşma yaparken öğrenciler de hazırladıkları gösterileri sahneledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2026 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2026 18:50
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Yağışlı hava nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın konuşması ve öğrencilerin gösterileri damga vurdu.

Törende konuşan Vali Ayyıldız, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine değinerek Cumhuriyet’in özgürlük iradesinin önemli bir simgesi olduğunu vurguladı. Cumhuriyet’in gelecek nesillere aktarılması gereken değerli bir miras olduğunu belirten Ayyıldız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Program kapsamında farklı okullardan öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini yansıtan gösteriler sundu. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği tören, öğrencilerin sahne performanslarıyla devam etti. Bursa’da Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü, bayram coşkusu ve gururuyla kutlandı.