
Gerçek bir deprem anının sarsıntılarını birebir deneyimleme imkânı sunan mobil eğitim aracı, Gemliklilere unutulmaz ve öğretici anlar yaşattı.
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, simülasyon aracını ziyaret ederek, verilen eğitimlere katıldı. Depremle yüzleşmenin önemine dikkat çeken Başkan Deviren, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“AFAD Deprem Simülasyon Tırı, bizi deprem gerçeğiyle yüzleştirdi. Bu simülasyon, olası bir sarsıntıda nelerle karşılaşabileceğimizi uygulamalı olarak gösterdi. Depremler, ne yazık ki, hayatımızın bir gerçeği. Bu nedenle, her an yaşanabilecek bir afete karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız.”
Etkinliğin, özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere çok sayıda vatandaşta farkındalık oluşturduğunu belirten Başkan Deviren, sağlam yapıların hayat kurtardığına dikkat çekerek, bilim temelli şehirleşme çağrısı yaptı:
“Deprem bilincini ve farkındalığını artırmaya yönelik bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Eğer binalarımızı bilimsel ve sağlam temellere dayandırarak inşa edersek, depremden korkmamıza gerek kalmaz.”
Öte yandan Başkan Deviren, kısa süre önce Balıkesir’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depreme ilişkin de geçmiş olsun dileklerini iletti:
“Bu vesileyle, Balıkesir'de yaşanan depremden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hemşehrilerimizi depreme hazırlık konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.”
Gemlik Belediyesi, AFAD iş birliğiyle önümüzdeki günlerde ilçede farklı yaş gruplarına yönelik afet bilinci eğitimlerini artırmayı hedefliyor.