
Etkinlik alanında, Gemlik Belediyesi Beyaz Masa birimi, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi stant açarak vatandaşlarla birebir iletişim kurdu. Gün boyu devam eden etkinliklerde çocuklar oyun gruplarında eğlenirken, yüz boyama ve çeşitli atölye çalışmalarıyla keyifli vakit geçirdi. Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramlarıyla miniklerin yüzlerinde neşeli gülümsemeler oluştu.
Festivalde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak adına yalnızca özel günlerde değil, her zaman çalıştıklarını belirtti. Başkan Deviren, “Psikolojik ve sosyal destek çalışmalarını artırmak, sosyal donatı alanlarını ve rehabilitasyon merkezlerini çoğaltmayı hedefliyoruz. Karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve her zaman yanlarında olmak önceliğimiz. Empatiyle, sevgiyle ve saygıyla daha güçlü bir toplumu birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Engelsiz Festival, hem sosyal farkındalık oluşturdu hem de keyifli anların yaşanmasına sahne oldu.