Gemlik Zeytini Festivali Coşkuyla Başladı: İlk Gecede Derya Uluğ Rüzgârı Esti

Türkiye'nin zeytin başkentlerinden Gemlik, bu yıl da geleneksel Gemlik Zeytini Festivali ile adından söz ettiriyor. Festivalin ilk günü, açılış töreninin ardından sahne alan ünlü sanatçı Derya Uluğ ile adeta bir müzik şölenine dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2025 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2025 19:35

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in ev sahipliğinde düzenlenen festival, ilçenin en önemli tarımsal değeri olan Gemlik zeytinini kültürel etkinliklerle buluşturarak hem üreticiye destek olmayı hem de Gemlik’in marka değerini artırmayı hedefliyor.

Açılışta konuşan Başkan Deviren, “Kentimizin simgesi olan, dünyanın en kaliteli ve en lezzetli zeytinine ev sahipliği yapmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Festivalimiz, bu değeri daha da görünür kılmak için önemli bir fırsat,” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan pop müziğin sevilen ismi Derya Uluğ, enerjik performansı ve geniş repertuvarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konser, festivalin ilk gününe damgasını vurdu.

Festival, hafta sonu boyunca sürecek etkinliklerle devam edecek. Programda konserlerin yanı sıra zeytin tadım etkinlikleri, üretici stantları, yöresel ürün tanıtımları ve çocuklara yönelik atölyeler yer alıyor.

Başkan Deviren, tüm Gemliklileri ve çevre ilçe sakinlerini etkinliklere katılmaya davet ederek, “Cumartesi ve pazar günü de birbirinden güzel etkinliklerle festivalimiz devam edecek. Bu coşkuya herkesi ortak olmaya bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.