
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, belediyede ağırladığı 13 yaşındaki genç yazar Ecrin Yüntem’i duyarlı çalışmasından dolayı tebrik etti.
Ecrin Yüntem, 6 Şubat depremi sonrası sahada gönüllü olarak görev alan babasının deneyimlerinden ve o zor günlerin yüreğinde bıraktığı izlerden ilham alarak “Doğanın Gücü Bizim Bilgimiz” adlı kitabını kaleme aldı. Kitap, bir çocuğun gözünden afet bilinci, dayanışma ve cesareti anlatan rehber niteliğinde bir eser olarak dikkat çekiyor.
Başkan Aydın, genç yazarla bir araya gelerek kitabını imzalattı ve Ecrin’in farkındalık yaratma çabalarını övdü. Aydın, “Ecrin gibi duyarlı nesiller yetiştikçe, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Yolun açık olsun, Ecrin.” ifadelerini kullandı.
Genç yazarın çalışması, hem afet bilincinin önemini vurgulaması hem de çocuklara cesaret ve dayanışma mesajı vermesi açısından örnek bir proje olarak değerlendiriliyor.