İYİ Partili Türkoğlu’ndan TÜİK Verilerine Sert Tepki

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı son enflasyon verileri kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2025 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2025 15:21

Açıklanan rakamların ardından değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, enflasyonun gerilediğine dair söylemleri sert bir dille eleştirdi.

Milletin gerçek gündeminin hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Türkoğlu, iktidarın ve ekonomi yönetiminin tabloyu olduğundan farklı gösterdiğini iddia etti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TÜİK’in güvenirliğine dair tartışmaları yeniden gündeme taşıyan Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Millet kara kara düşünüyor; sadece Bakan Şimşek seviniyor! Neymiş? Yalancı TÜİK’e göre; güya enflasyon son 44 ayda en düşük seviyeye inmiş! Kim demiş? Adı ‘Pinokyo’ya çıkan TÜİK demiş! Tabii tabii, biz de inandık…”

Açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarını da dolaylı olarak eleştiren Türkoğlu, sahada vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılarla açıklanan resmi veriler arasında büyük uçurum olduğunu savundu.

İYİ Parti cephesi, özellikle dar gelirli vatandaşlar üzerindeki ekonomik baskının artarak devam ettiğini ve resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaların, halkın yaşadığı gerçekliği yansıtmadığını belirtiyor.

TÜİK’in son enflasyon verileri, kamuoyunda ve muhalefet kanadında olduğu kadar akademik çevrelerde de tartışma konusu olmaya devam ediyor.