
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Keles Belediyesi tarafından Kız Öğrenci Yurdu’na Prof. Dr. Ali Kaya’nın adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende, merhum akademisyenin anısına yapılan bu uygulamanın, genç kızların yükseköğrenim hayatına destek olacak bir eser olarak ölümsüzleştiği vurgulandı.
Milletvekili Yavuz, “Öldükten sonra yaşamak isterseniz, ölmez bir eser bırakınız” sözünü hatırlatarak, Prof. Dr. Ali Kaya’nın arsa temininden inşaat ve hizmet sürecine kadar gösterilen özveri ile yurdun bugünlere gelmesinde büyük katkısı olduğunu belirtti.
Keles Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda yurdun isminin, merhum hocanın adıyla anılacak şekilde yeniden düzenlendiği ifade edildi. Yavuz, “İnanıyoruz ki Hocamız, bıraktığı bu eser ve içinde ilim tahsil etme gayesiyle barınan kız öğrencilerimiz vesilesiyle vefatından sonra da yaşayacaktır. Hocamıza gerçek manada vefa gösteren Keles Belediye Başkanımız Sayın Ali Doğru’ya ve Belediye Meclis Üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Törene katılanlar, gençlerin eğitimine katkı sağlayacak bu adımın, Keles’in eğitim altyapısına ve toplumsal gelişimine önemli bir katkı sunduğunu dile getirdi.