Kocayayla’da Gelenek, Birlik ve Kültür Buluştu: Yusufelililer 30. Kez Aynı Çatıda

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu yıl 30’uncusu düzenlenen Bursa Yusufelililer Derneği Geleneksel Kocayayla Şenliğine katılarak Yusufelili hemşehrileriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2025 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2025 22:53

Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Kocayayla’da düzenlenen etkinlik, adeta kültürel bir buluşmaya sahne oldu.

Hem doğanın kalbinde hem de geleneklerin gölgesinde yapılan şenlikte halaylar çekildi, türküler söylendi, yöresel lezzetler paylaşıldı.

Başkan Oktay Yılmaz, şenlik alanında hemşehrileriyle bol bol sohbet etti, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret etti. Konuşmasında, “Bu güzel kültürü yaşatırken birlik ve kardeşlik duygularımızı da pekiştiren bu buluşmada yer almaktan büyük memnuniyet duydum,” ifadelerine yer verdi. Ayrıca organizasyona emek veren Bursa Yusufelililer Derneği Başkanı Ahmet Kavas ve ekibine teşekkür etti.

Kocayayla’nın doğasında yankılanan bu kalabalık buluşma, sadece bir şenlik değil; geçmişle bugünü, gelenekle geleceği birleştiren bir hatıra olarak hafızalarda yer etti.