
Mahalle Muhtarı Hasan Avcu, yatırımın hem bölge halkı hem de gelecek nesiller açısından büyük önem taşıdığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde altyapı hizmetlerini güçlendirmek ve çevre sağlığını korumak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 17 ilçede yürütülen altyapı seferberliği kapsamında, Orhangazi ilçesine bağlı Sölöz Mahallesi’nde 3 bin 800 metrelik kanalizasyon hattının imalatına devam ediliyor.Çalışmayla evsel ve diğer atık suların güvenli şekilde toplanarak arıtma tesislerine ulaştırılması amaçlanıyor. Altyapı sisteminin iyileştirilmesiyle birlikte çevre kirliliği riskinin azaltılması ve bölgenin doğal kaynaklarının korunması hedefleniyor.
Nisan ayında başlatılan altyapı seferberliği kapsamında BUSKİ ekipleri, eylül ayında 17 kilometre içme suyu, 16 kilometre kanalizasyon ve 6,2 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdi. Aynı dönemde 27 bin 500 metrekare parke kaplama çalışması yapan ekipler, 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama uygulamasını tamamladı. Ayrıca 6 kilometreden fazla dere temizliği gerçekleştirildi. Ekim ayında da kentin farklı noktalarında altyapıyı güçlendirmeye yönelik çalışmalar devam etti.
Sölöz Mahallesi Muhtarı Hasan Avcu, kanalizasyon hattı yatırımının yalnızca mahalle sakinleri için değil, İznik Gölü’nün korunması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Projenin çevreye ve gelecek nesillere katkı sunacağını belirten Avcu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba’ya teşekkür ederek yatırımın bölge için değerli bir çalışma olduğunu ifade etti.