
Kestel Belediyesi tarafından çocukların çok yönlü gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan Dahi Çocuk Akademisi’nde eğitim programları aralıksız devam ediyor. Yaklaşık bir aydır hizmet veren akademide farklı yaş gruplarına yönelik olarak drama, masal atölyesi, resim, tiyatro, oyunla öğrenme ve oyun terapisi, mental aritmetik, Türkçe ile çocuklar için felsefe (P4C) dersleri veriliyor.
Yaş gruplarına uygun şekilde planlanan programlar; çocukların dikkat, algı, düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedeflerken, sosyal iletişim, özgüven ve duygusal farkındalık alanlarında da destek sunuyor. Sanat ve eğitim odaklı içerikleriyle hem çocukların hem de velilerin beğenisini kazanan akademi, erken yaşta yetenek keşfine imkân tanıyor.
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, çocukların hayal kuran, sorgulayan ve kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini belirterek, akademinin güvenli ve nitelikli bir eğitim ortamı sunduğunu ifade etti. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda eğitime yönelik projeleri artırarak sürdüreceklerini kaydeden Erol, yapılan çalışmaların yalnızca bugüne değil Kestel’in geleceğine de yatırım olduğunu vurguladı.