
Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAM) ile Kadın ve Çocuk Hakları Dayanışma ve Geliştirme Derneği (SESVA) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında kadın ve çocuk haklarına yönelik bilimsel verilerle toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen törende, tarafların Ar-Ge, inovasyon ve eğitim alanlarında birlikte çalışarak toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretmesi hedeflendiği belirtildi.
Rektör Yardımcısı İrfan Kırıştıoğlu, iş birliğinin görünürlükten ziyade somut toplumsal fayda üretmeye odaklandığını ifade ederek, akademik yayın ve raporların önemine dikkat çekti.BUKAM Müdürü Nimet Haşıl Korkmaz ise daha önce de ortak projeler yürüttükleri SESVA ile iş birliğinin kurumsal bir boyuta taşındığını belirtti. Korkmaz, 30 Nisan’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenlenecek “Ebeveyn Zirvesi”nin bu iş birliğinin ilk adımlarından biri olacağını kaydetti.
SESVA Başkanı Sinem Uçar Denge de derneğin faaliyet alanının genişlediğini belirterek, üniversite ile yürütülen çalışmaların kadın ve çocuk hakları alanında yeni projelere zemin hazırlayacağını ifade etti.