Bakanlık duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda fiyatlarını izleyecek bir Erken Uyarı Sistemi kurmaya karar verdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Bakanlık yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Toplantıda Türkiye'de işlenmiş ve işlenmemiş gida fiyat gelişmelerinin yanı sıra salgin sürecinin 2020 yılı gida fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve 2021 yılı beklentileri değerlendirilmiştir.Uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salginin seyri göz önünde bulundurularak, bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkileri ele alınmıştır.

'ERKEN UYARI SİSTEMİ KURULUYOR'

Komitenin; gida ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda; tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin teknik altyapı çalışmaları Komiteye sunulmuş ve kurumlar arası işbirliğinin çerçevesi belirlenmiştir.