
Eskişehir Odunpazarı'nda antika dükkânı bulunan Bayram Çağlayan, insanların ellerindeki eşyaların kıymetini bilemediğini ve bunları nasıl değerlendireceğini bilmediğini söylüyor.
Bayram Çağlayan, insanların gerçek antikalara ulaşmada zorlandığını ve bu durumun piyasayı farklı alanlara yönelttiğini belirtti. Özellikle Avrupa'dan gelen retro ürünlerin yüksek fiyatlara satılmasına dikkat çeken Çağlayan, bu ürünlerin antika olmadığını, sadece "göze hitap eden" eşyalar olduğunu vurguladı.
"Bazen çöpe atılmış antikalar buluyorum" Antika kavramının her eski eşyayı kapsamadığını belirten Çağlayan, değerli bir ürünün az ve nadir olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, ürünün nitelikli ve göze hitap eden bir yapıda olması gerektiğini de ekledi. Çağlayan, "Bazen çöpe atılmış antikalar buluyorum. Atan kişi ne attığının farkında değil" diyerek, bilinçsizce atılan değerli eşyaların varlığına dikkat çekti. Bu durum, antika eşyaların kıymetinin yeterince bilinmediğini bir kez daha gözler önüne seriyor.