Dışişleri'nden İsrail'e tepki!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi açıklamada, bu sabah bir kez daha Harem-i Şerif'e baskın düzenleyen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı şidetle kınandı ve faşizan eylemin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 15:07
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

İsrail'deki koalisyon hükümetinde Ulusal Güvenlik Bakanı koltuğunda oturan Itamar Ben-Gvir, bugün bir kez daha Harem-i Şerif'e baskın yaptı.

Türkiye, resmi açıklamayla İsrailli bakana sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle: "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanının 21 Mayıs tarihinde İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde Harem-i Şerif'e düzenlediği uluslararası hukuku açıkça ihlal eden baskını şiddetle kınıyoruz. İsrail Hükümet üyelerinin Harem-i Şerif'in tarihi statüsüne bu şekilde meydan okuması, kışkırtıcı ve faşizan eylemlerde bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail Hükümeti'ni, bir kez daha, Harem-i Şerif'in uluslararası hukuka dayanan tarihi statüsünü ihlal eden her türlü provokatif eylemi derhal sonlandırmaya ve sorumluluk içerisinde davranmaya çağırıyoruz."