
Osmangazi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla BAREM’de düzenlenen programda, Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Hafızalarda yer eden eserlerin seslendirildiği gecede BAREM sakinleri şarkılara alkışlarla eşlik etti, müziğin ritmine zaman zaman oyunlarla katıldı.
Etkinliğe Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir de katılarak BAREM sakinleriyle bir araya geldi. Büyüklerle sohbet eden Esendemir’e, BAREM sakinleri tarafından hazırlanan el işi tablo ve çiçek takdim edildi.
Programda konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, yaşlılara yönelik hizmetlerin belediyenin yalnızca görevi değil, aynı zamanda sorumluluğu olduğunu vurguladı. Esendemir, “BAREM’de hem özel çocuklarımız hem de büyüklerimiz var. Osmangazi Belediyesi olarak onlara bakmak hem görevimiz, sorumluluğumuz, hem de boynumuzun borcu” dedi.
BAREM Huzurevi Birim Sorumlusu Selin Güvenç ise 1 Ekim’in yaşlılık konusunda toplumsal farkındalık oluşturması açısından önemli olduğunu belirterek, etkinlikte keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Rüştü Şentürk de yaşlılara gösterilen ilginin yalnızca özel günlerle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Yaşlılarımıza bir gün değil, her gün ilgi göstermemiz, hürmette kusur etmememiz lazım” ifadelerini kullandı.