
Osmangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen final gününde gazeteci-yazar Serhan Asker, eğitimci-yazar Bahar Eriş ve Mustafa Kara söyleşileriyle kitapseverlerle bir araya gelirken, gün imza etkinlikleriyle tamamlandı. Kitapların yalnızca okunmakla kalmayıp üzerine konuşulduğu, farklı fikirlerin ve deneyimlerin paylaşıldığı etkinlikte; gazetecilikten çocukların hayal ve düşünce dünyasına, insan-kitap ilişkisinden kültürel birikime kadar pek çok başlık ele alındı.
Serhan Asker, kitap fuarlarının kentlerin kültürel dokusunu ve ruhunu güçlendiren önemli buluşmalar olduğunu vurgularken, Bahar Eriş çocukların düşünen ve hayal kuran bireyler olarak yetişmesinde kitapların yanı sıra okunanlar üzerine yapılan sohbetlerin önemine dikkat çekti.
Mustafa Kara ise kitapların insanlara unuttuklarını hatırlattığını, farklı dünyaların kapısını araladığını ve insanlar arasında dostluk bağları kurduğunu ifade etti. İki hafta boyunca çok sayıda yazar, şair ve kültür insanını Osmangazi Meydanı’nda ağırlayan Kitap Günleri, söyleşi ve imza programlarıyla kentin kültür hayatına hareketlilik kazandırırken, organizasyona katkı sunan konuklara teşekkür hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.