CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş: "Tutuklu Gençlerimizin ve Ailelerinin Yanındayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa’da tutuklanan gençlerle ilgili yaşanan sürece dair önemli bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2025 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2025 20:31

Gençlerin yalnız olmadığını vurgulayan Yeşiltaş, tutuklu gençlerin aileleri tarafından kurulan "Anne Baba Dayanışma Ağı" ile bir araya geldiklerini duyurdu.

CHP Bursa İl Örgütü’nün tüm kadrolarıyla birlikte sürecin takipçisi olduklarını belirten Yeşiltaş, “Bursa'da adalet istedikleri için tutuklanan gençlerimizin ve ailelerinin yanındayız. Bu hukuki süreci yakından izliyor ve gençlerimizin en kısa sürede özgürlüklerine kavuşması için mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşiltaş, kamuoyuna yaptığı açıklamada, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde herkesin düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip olması gerektiğini vurgularken, gençlerin taleplerinin adalet çerçevesinde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Anne Baba Dayanışma Ağı ile gerçekleştirilen buluşmada, tutuklu gençlerin aileleriyle bir araya gelen CHP heyeti, ailelerin yaşadığı sürece dair bilgi aldı ve dayanışma mesajı verdi. Görüşmede ailelerin endişeleri dinlenirken, yasal süreçlerin titizlikle takip edileceği taahhüt edildi.

Gelişmeler kamuoyunun yakın takibinde olurken, CHP Bursa İl Örgütü’nün tutumunun ilerleyen günlerde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.