Hava Durumu

Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkan Adayı Murat Aydın: “Vaat değil, icraat”

Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkan Adayı Murat Aydın ile adaylık sürecine ilişkin bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkan Adayı Murat Aydın: “Vaat değil, icraat”

RAVŞAN ALİOĞLU/ÖZEL RÖPORTAJ

Başkan adaylığıyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Murat Aydın “Yönetime geldiğimizde icraatçı bir yönetim olarak bütün projelerimizi sırası ile gerçekleştirecek ve üyelerimizin karşısına gönül rahatlığı ile geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

1-Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1974’te Artvin Şavşat Kirazlı Köyü’nde doğdum. Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu İthalat-İhracat Bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi işletme bölümünden mezun oldum. Merkezi İstanbul olan E-Batı Gümrük Müşavirliği Firmasının Bursa sorumlusu olarak devam etmekteyim. Artvin Şavşat Kirazlı Köyü Derneği’nde Başkan Yardımcılığı ile eş zamanlı olarak İstanbul Şavşat Kültür Turizm Derneğinde ise Genel Sekreter olarak görevlerinde bulundum. Aralık 2014-Ocak 2018 yılları arasında Bursa Şavşatlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Toplamda 21 yıllık sivil toplum geçmişim vardır.

2-Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanlığına neden aday oldunuz?

-16 yıllık bir düzenin değişmesi, başarısızlıkla geçen yıllara yenilerinin eklenmemesi, camianın tekrar güven duyacağı bir kuruma sahip olması ve bu vesile ile özgüven kazanması, birlik ve beraberliği sağlamak için, gençlerimiz, ev hanımlarımız, işsizlerimiz, çalışanlarımız, işverenlerimiz, herkes için, her üye, her delege için aday oldum.

3-Delegelere ne söylemek istersiniz?

-Seçimler için klişe ama gerçekçi bir yaklaşıma sahip “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır “ sözünü kullanabiliriz. 20 yıldır dernekler nezdinde hemşerilerime kültür, sanat, spor etkinliklerimizle hizmette bulunuyorum. Aynı zamanda iş dünyası, bürokrasi ve siyaset arenasında hemşerilerimize verdiğimiz destekler ortadadır. Camianın yeniden zirveye çıkması için değerli delegelerimizin oylarına talibim. Camiamız boş vaatlerden, bir dönem daha isteklerinden, yerine getirilmeyen sözlerden sıkıldı. Bunu en yakından bizler de bu camianın içinden birileri olarak biliyoruz, duyuyoruz, görüyoruz. Bizler gerçekleşmeyen sözleri, yapılamayan projeleri, boş vaatleri artık konuşmak istemiyoruz. Artık yapılamayanları değil, yapılmış ve yapılacak olanları konuşmak istiyoruz.

4-Başkan olursanız yapacağınız ilk iş nedir?

-İlk işimiz kurumsal kimliği ve yapıyı düzenlemek olacak. Bir internet sitesi bile bulunmayan ARTKAF’ımızı baştan aşağı yenilemek ve bununla beraber güven sağlama çalışmaları yapmak. Yönetime geldiğimiz ilk andan itibaren icraatçı bir yönetim olarak bütün projelerimizi sırası ile gerçekleştirecek ve sizlerin karşısına gönül rahatlığı ile geçeceğiz.

5-Sivil toplum kuruluşlarının geleceğini nasıl görüyorsunuz?

-Hemşeri dernekleri için eğer gençlere bu aidiyetliği hissettiremezsek, gençlerimizi derneklere çekecek projeler yapılmazsa ve bu gönül bağını kuramazsak yaşayacağımız sıkıntılar kaçınılmaz olacak.  Bu yüzden nesiller arası iletişimi güçlendirip, sonraki nesillere yönelik projeler gerçekleştirip bu döngüyü kırmadan devam ettirmek istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.