Hava Durumu

Başkan Bozbey: “Bursa’da üretiyor, Bursa’ya kazandırıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği temsilcileriyle kentin ekonomik potansiyelini güçlendirecek konuları görüştü. Bursa'da üretip vergilerini dışarıda ödeyen firmaların vergilerini şehre taşımaları önerildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2025 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2025 21:07
Muhabir: ENGİN ÖZKONUK
Başkan Bozbey: “Bursa’da üretiyor, Bursa’ya kazandırıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği temsilcileriyle bir araya gelerek kentin ekonomik potansiyelini güçlendirecek önemli başlıkları değerlendirdi. Görüşmede, özellikle Bursa’da üretim yapıp vergilerini şehir dışında ödeyen firmaların kazançlarının kentte kalması için atılacak adımlar ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, Bursa’nın ekonomik büyümesini destekleyecek stratejiler masaya yatırıldı. Başkan Bozbey, kentte faaliyet gösteren ancak ithalat kaynaklı vergilerini başka illerde ödeyen firmaların bu yükümlülükleri Bursa’ya taşımalarının büyük bir ekonomik katkı sağlayacağını ifade etti.

Bozbey, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Bursa’da üretiyor, Bursa’ya kazandırıyoruz. Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği temsilcileriyle bir araya gelerek kentimizin ekonomik geleceği açısından büyük önem taşıyan konuları değerlendirdik. Bursa’da faaliyet gösterip vergisini şehir dışında ödeyen firmaların ithalattan kaynaklı vergilerini kentimize taşımaları konusunu ele aldık,” dedi.

Bu adımın hayata geçmesiyle Bursa ekonomisinin önemli ölçüde gelir elde edeceğini belirten Bozbey, “Kentimizin hakkını, yine kentimiz için korumaya ve geliştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Bursa’nın üretim gücünü artırmaya yönelik iş birlikleri ve kamu–özel sektör arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi konuları da gündeme geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik kalkınma vizyonu doğrultusunda, kentteki sanayi ve ticaret temsilcileriyle benzer buluşmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.