Hava Durumu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “Türkevi’ni görenler gıptayla bakıyor”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici dün Merinos Kültür Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “Türkevi’ni görenler gıptayla bakıyor”

HABER/RAVŞAN ALİOĞLU

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıya BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki heyetle gerçekleştirilen ABD ziyaretinde açılışı yapılan Türkevi hakkında konuşan Destici her Türk vatandaşının orayı görmesini istediğini dile getirirken “Böyle muhteşem bir binanın yapılmasında başta öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bir gurur abidesi. Türkevi’ni gören her devlet başkanı gıptayla bakıyor. BM Genel Kurulu ve Türkevi’nin açılışı için yapılan ABD ziyareti Türkiye adına çok başarılı geçti” ifadelerini kullandı.

“DIŞ POLİTİKA MİLLİ MESELEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardındaki heyetin orada pek çok toplantılara katılarak yoğun bir program geçirdiğini dile getiren Destici “Bu kadar çalışma ortada iken bazı kesimlerin bu ziyareti başarısızlıkmış gibi göstermelerinin sebebi iç siyasettir. Cumhur ittifakının zayıflaması ve bundan kendilerine siyasi bir nema elde etmek istiyorlar. Dış politika milli meseledir. Bunu itibarsızlaştırmaya çalışmak kabul edilebilir bir şey değildir. Dışarıda hepimizin bir ve beraber olma gibi bir zorunluluğu var. Bunu hepimiz milletimize karşı borçluyuz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ ADIMLARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

Destici Türkiye’nin güçlü adımlar attığını belirtirken “Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayisinde attığı güçlü adımlar, bölgesindeki meselelere müdahale etmesi, Libya’da var olması, Azerbaycan’la birlikte Karabağ’ı işgalden kurtarması, Suriye’nin Kuzeyinde ‘Burada PKK terör devleti kurdurmam’ demesi, Afganistan’da da var olması, sayın Cumhurbaşkanı’nın BM’de Doğu Türkistan’ı telaffuz etmesi, bütün bunlar birilerini rahatsız ediyor. Bütün bu olayların merkezinde olan bir Türkiye var” diye konuştu.

“YURT KONUSUNU ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN KULLANIYORLAR”

Destici, son dönemde gündemde olan üniversite öğrencilerinin yurt sorunu hakkında konuşurken “Biz arzu ederiz ki bütün öğrencilerimize yetecek kadar yurt kapasitesi olsun. Geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde yurt sayılarında, kapasitede büyük bir artış var. Hala ihtiyaç var mı? Var. Onun da tamamlanması lazım ama yurt meselesi üzerinden eleştiri getiren hatta bunu eyleme döken bazı kesimlerin niyetleri samimi değil. Nitekim İstanbul’da ve Eskişehir’de bu göstericilerin içerisinde HDP, PKK, DHKP-C var. Bunu ülkeyi karıştırmak için kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

Özel yurtların, belli derneklerin ve vakıfların yurtlarının hepsinin tarikat yurdu olduğuna dair algı yapıldığına dikkat çeken Destici, “Demokratik ülkelerde yurtlar sadece devletin olmaz. Özel yurtlar da olur, vakıfların, derneklerin yurdu da olur. Önemli olan oraların denetlenmesi, oralarda öğrencilerin sağlıklı bir şekilde kalması ve yasalara göre o yurtların işletilmesidir. Belli kesimlerin niyeti yurt ya da öğrenci değil” şeklinde açıklama yaptı.

“TÜRKİYE’DE KÜRT SORUNU YOK”

Destici, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını vurgularken “Sayın Kılıçdaroğlu ‘Kürt sorununu HDP ile çözeceğiz’ diyor. Olmayan bir şeyi sorun diye ortaya atıp burada HDP’yi, PKK’yı meşrulaştırma ve Kürt kökenli kardeşlerimizi de tahrik etme var. Ben vatandaşlarımızdan Kürt sorunu diye bir sorun duymadım. Açıkça dile getiriyorum: HDP ile işbirliği demek PKK ile işbirliği demektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığından, milletin birliğinden yana olan hiç kimse HDP ile işbirliği yapamaz. Eğer uluslararası hukuk uygulanacaksa, yasalar uygulanırsa HDP kapatılır ve kapatılmalıdır. Terör örgütünün partisi olmaz. Teröre karşı mücadeleyi her noktada birlikte vereceğiz. Terör ve şiddet BBP’nin kırmızı çizgisidir. Biz hangi haklara sahipsek bütün Kürt kökenli kardeşlerimiz de aynı haklara sahiptir. Bir eksiklik varsa biz onların savunucusuyuz. O hakları almaları için elimizden gelen bütün mücadeleyi veririz” diye konuştu.

“ZİNCİR MARKETLER VE FİYAT ARTIŞLARI”

Üreten her kesimin yanında olacaklarını dile getiren Destici “Üretim olmadan ekonomimiz büyümez ve refah payımız yükselmez. Onun için devletin mutlaka yem fiyatlarına çekidüzen vermesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı zincir marketlerle ilgili konuştu. Pandemi döneminde zincir marketler karını yüzde yüz artırmış. Bu milleti sömürmek, fırsatçılık yapmak demektir. Süratle müdahale edilmesi gerekiyor. Üretecek insanlarımız maalesef hammaddelerdeki fiyat artışından dolayı pahalı ürün satmak zorunda kalıyor. Bunlarla ilgili çözüm bulunması gerekiyor. Esnafımız için de ek desteklerin gelmesi lazım. Fiyat artışları karşısında asgari ücretlilerimiz, düşük maaş alan emeklilerimiz olumsuz yönde etkilendiler. Bunların maaşlarıyla ilgili de yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu mağdur kesimlerin mağduriyetinin giderilmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” dedi.

“VATANDAŞIN ERKEN SEÇİM TALEBİ YOK”

Erken seçim çağrıları hakkında konuşan Destici “Benim düşüncem Türkiye’de seçimlerin zamanında yapılması yönünde 2023 Haziran ayında seçimler yapılacaktır diye inanıyorum ve böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yönetimde istikrar çok önemli. Şu anda böyle bir ihtiyaç yok, vatandaşın da böyle bir talebi yok” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.