Hava Durumu

Bilge Kral’a Osmangazi vefası

 Osmangazi Belediyesi, ömrünü Bosna Hersek halkına ve Müslümanlara adayan Aliya İzzetbegoviç’i, vefatının 18’inci yıl dönümünde kızı Lejla Akamija’nın katıldığı programla andı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2021 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bilge Kral’a Osmangazi vefası

Osmangazi Belediyesi, bağımsız Bosna Hersek Devleti’nin ilk Cumhurbaşkanı ‘Bilge Kral’ Aliya İzzetbegoviç için özel bir etkinlik düzenledi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ‘Doğu ile Batı Arasında Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi’ açılırken, düzenlenen panelde Bilge Kral’ın kızı Lejla Akamija, babasıyla olan hatıralarını anlattı. Babasının hayatının mücadeleyle geçtiğini ve çok çalıştığını kaydeden Lejla Akamija, “Avrupa’nın ve dünyanın siyaset sahnesinde bir yıldız gibi parlayan babam Aliya’nın eserlerini ve mirasını hatırlayan herkese, özellikle Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf sergisinde babasıyla olan fotoğraflarını Başkan Dündar’a gösterirken duygusal anlar yaşayan Akamija, “Biz küçükken babam eve gelince, odasına çekilir hemen kitaplara sarılırdı. Matematiği çok iyi bilirdi. Güzel anlatımıyla bana matematiği sevdirdi. 30 yaşına gelmeden 2 fakülte bitirmişti. Babamla Ramazan ayında yaşadığımız sahurlar dün gibi aklımda. Kendisine hayata dair sorular sorduğumuzda açık seçik cevaplar vermez, bizlerin düşünmemizi cevapları kendimizin bulmasını isterdi” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılış törenine; Aliya’nın kızı Lejla Akamija’nın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir ile akademisyenler katıldı. Katılımcılara, Bosna savaşı ve Bosna halkının acılarının simgesi olan ‘mavi kelebek’ rozeti hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.