Hava Durumu

“BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİLİZ”

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2020 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2020 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİLİZ”

Engin ÖZKONUK

 

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır Pandemi süreci ve siyaset gündemine dair açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Bahadır, “İnsanlık tarihinde bu salgın hastalıklar milattan önce başlayarak çeşitli dönemler halinde yaşanmış. Böyle belli başlı, insanlık tarihinde bilinen salgınlar var. Bu da bunlardan bir tanesi. Son yıllarda virüslerin sebep olduğu salgınlar daha çok gündeme gelmeye başladı. Şu anda da corona virüs salgınını yaşıyoruz. Salgının başlangıç sürecini hepimiz biliyoruz. Çin’de başladı ve hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayıldı. Bu virüs diğer salgınlara göre çok daha hızlı ve kolay yayılan bir virüs”.

 

“VİRÜS BİZE 2 AY SONRA GELDİ”

Bahadır, “Akciğer enfeksiyonlarına ve organ yetmezliğine yol açması sonucu ölüm oranı yüksek olan bir virüs yaşıyoruz. Türkiye de birkaç ay sonra bu salgınla karşılaştı ve Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu program çerçevesinde de bu süreç tüm illerde ve tüm Türkiye’de devam ediyor. Salgınlar dünya tarihinde 3-6 ayda bitmez. 1-2 yıla yayılan bir süreç yaşarlar, ikinci dalgayı yaşarlar sonra da küçük bir dalgayla da bu iş diğer salgınlarda olduğu gibi sürecek. Biz şu anda ilk dalganın bitimini ve ikinci dalganın nasıl seyredeceğini yapacağımız bu tedbirler belirleyecek”.

 

ÖLÜM ORANLARI YÜZDE 2,5 İLE SEYREDİYOR

Başkan Bahadır, “Türkiye’de ölüm oranları yüzde 2 buçukla seyrediyor. Dünyada da bu rakamlar böyle. Türkiye’deki tedavi olma veya başarı oranı aslında sayı olarak dünya ortalamalarıyla aynı gidiyor. Bazı ülkelerde yaşlı nüfusun daha çok olması ve erken tedavi edilmemesi nedeniyle bu oranlar yaş grubunun artmasına bağlı olarak çok daha yüksek. Bunun sebebi Türkiye’deki hekim ve sağlık uygulamalarının bu anlamda göreceli olarak da diğer ülkelere göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz”.

“İYİ YETİŞMİŞ SAĞLIK ORDUSUNA SAHİBİZ”

Bahadır, “Birincisi Türkiye’de iyi yetişmiş bir sağlık ordusu var. Başka ülkelerde yoğun bakıma alınan hastaların büyük çoğunluğu ölüyor. Bizde hastayı takip ve hastaya müdahale, biraz da cansiperane bir şekilde bu işi götürdük, götürüyoruz da. Sağlık ordusunun gerçekten takdire şayan bir hizmeti var. Uzun soluklu görmek lazım bu işi. Hayat devam edecek. Sonuç olarak toplumdaki eğitim, sosyal faaliyet, ticaret ve yaşam devam edecek”.

 

“TEDBİRLERİ KENDİMİZ ALMALIYIZ”

Başkan Bahadır, “Hayatımızı hastalığın bulaşıcılığı tedbirlerini alarak yürütmek zorundayız. Burada da tabii ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama bunlardan da uzak kalamayız. Sonuç olarak bu hastalık gelip geçecektir ama onun ekonomik ve toplumsal yıkıntısı belki de insanlık tarihinde de bu salgınlardan sonra bazı bakışlar da değişecektir. Hızla tüketilen insanlık kaynakları ve insani değerlerin unutulduğu toplumdan yeniden bu değerlerin ön planda olduğu bir toplumsal bakışa döneceğiz. Okullarda bir düzenleme yapmak zorundayız. Artık yatırımı insana ve insan sağlığına, sağlıktaki değerler ve insan sağlığının korunmasıyla ilgili kuralların uygulanması çok daha önemli olacak. Bu noktada hastalığın bulaşmasını önleyecek tedbirler almak zorunda kalacağız.’’ ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

Yahya Bahadır, erken seçim dedikoduları ve İYİ Parti Bursa kongreleri hakkında bize ‘Bu partiyi kuramaz’ dediler, kurduk. Çünkü Ak Parti’nin iktidar olduğu 18 yılda hiçbir parti ayakta duramadı. Hatta kurulu olan partiler bile bir bir siyasetin tarihinde kayboldu gitti. Türkiye’de siyasetin ne kadar yargıyla oynadığını gördük. Bir mahkeme kabul ediyor, bir diğeri ise kabul etmiyor.  Böylelikle hukukun siyaset uğruna çiğnendiğini gördük”.

 

“DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLDUK”

Bahadır, “Yeni kurulmuş bir partinin parlamentoda yüzde 10’la temsil edilmiş olması baskıcılığın göstergesidir.  Ak Parti kurulduğu zaman dört tane televizyonda canlı yayında kurucuları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener’in program yaptı. Bizim partimiz kurulurken, bir tane televizyon kanalı yoktu. 6 ay sonra sadece TRT’de bir tane fotoğrafımız görüldü. Böyle şartlarda kurulmuş ve girdiği ilk seçimde 40 milletvekiliyle mecliste temsil edilen, belediye seçimlerinde Cumhur İttifakı yaparak değişimin öncüsü olduk”

 

“BİZ SEÇİME HAZIRIZ”

İYİ Parti’nin kuruluşuyla Ak Parti mecliste çoğunluğunu kaybetti. Biz şu anda partimizin kongre sürecini yürütüyoruz. 5 Temmuz’da Nilüfer ilçe kongremizi ardından da Ağustos’ta il kongremizi yapıp bu süreci tamamlamış olacağız. Erken seçimin olup olmayacağına iktidar partisi karar verecek. Biz her zaman seçime hazırız. Ben ekonomik olarak sıkıntılı bu süreçte iktidar partisinin seçim kararı almasının kendisi için hiç de hayırlı olmayacağını düşünenlerdenim. Türkiye’de hiçbir şeyin daha iyiye gitmediğini görüyoruz”.

 

“DOĞRULAR ISÖYLENMİYORLAR”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye uçacaktı, her şey çok daha iyi olacaktı. Yaşadığımız bir pandemi süreci var. Pandemi sürecinin ekonominin üstüne bindirdiği yük Türkiye’nin kaldırabileceği bir yük müdür, değil midir hep beraber göreceğiz. Doğruların söylendiğini düşünmüyorum. İstatistik rakamların, piyasadaki enflasyonun, sokak enflasyonunun açıklanan enflasyonla uyumlu olmadığını hepimiz görüyoruz. Gelecek ilk seçimde hem genelde hem de yerelde biz bu ülkeyi yönetmeye talip olacağız, talibiz ve böyle yola çıktık”.

 

“ÜLKENİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”

Bu ülkenin değişime ihtiyacı var, yorulmuş bir iktidar var. Dünyayla karşılaştırmak lazım, başka ülkeler nerede biz neredeyiz? Ekonomide, adalette, kişisel hak ve hukukta, kadına şiddette, eğitimde herkes bunu çok iyi biliyor. Türkiye’nin bu noktada eskiye göre çok iyi olmadığını hepimiz görüyoruz. Biz MHP’den kopanların kurduğu bir küskünler partisi değiliz. Biz bu memlekete hizmet edecek olan bir kitle partisiyiz ve bu yolda ilerliyoruz”.

 

 

Başkan Yahya Bahadır, “İyilik hamuru ile yoğrulmuş vatan ve millet sevdalısı, Cumhuriyetin temel değerleriyle kavga etmeyen, milli ve manevi değerlerimizi kendi değeri olarak sahiplenmiş olan, milliyetçi, kalkınmacı ve adaleti savunan çağdaş parti yolunda gidiyoruz. Bunun için her partili bizim partimize gelebilir. Bizim ideolojimiz vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak, Türk bayrağı, Türk vatanı ve Türk milleti. Bunlara hizmet. Onun dışında slogan milliyetçiliği bizim milleyetçiliğimiz değil. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz”.

 

“BURSA’DA İYİ BİR EKİP OLDUK”

Bahadır, “Ben İl başkanı olarak ilçe kongrelerini sağlıklı bir şekilde tamamlamak durumundayım. Nilüfer ilçe kongremizi yaptıktan sonra il başkan adaylığımızı resmi olarak arkadaşlarımızla istişare ederek adaylık açıklamayla devam edecektir. Herkesin bu partiye siyasi tecrübesiyle, bilgisiyle geldiği noktadan kattığı tecrübeleriyle güzel bir ekip olduk. Oyun hep aynı kişilerle oynanmaz. Benim gibi ilk defa siyasete girmiş birçok arkadaşımızın sırf ülkenin geleceğine katkı koyabilmenin çabalarında olduğumuz bilinmelidir”

 

“İDEOLOJİ PARTİSİ DEĞİLİZ”

Başkan Bahadır, “Arkadaşlarımla beraber bir harman olduk ve burada da partileşme adına da söylemlerimizi tartışarak, konuşarak, prensiplerimizi belirledik. Türk milleti, Türk bayrağı, Türk vatanı. Türkiye’de yaşayan, bu nüfus cüzdanını taşıyan herkes, eşit bizde. Bizim bakışımız böyle. Bu noktada biz partileştik. Zaten bizim her gittiğimiz yerde bir şekilde iletişim kurabiliyor olmamızın en büyük sebebi budur. Biz ideoloji partisi değiliz. Biz hizmet vermek istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.