Hava Durumu

BURSA'DA İLK SIRADA YER ALDI!

Gemlik Gübre, büyük şirket anketinde Gemlik’te ilk sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2020 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BURSA'DA  İLK SIRADA YER ALDI!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1997 yılından bu yana yapılan ve her yıl geleneksel hale gelen ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması 2019’ açıklandı. Listede Gemlik Gübre Gemlik’te birinci sırada yeraldı.
Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan Bursa ilinde faaliyet gösteren firmalar, cirolarına göre 250 Büyük Firma listesinde yer alıyor. İl ekonomisine ilişkin en önemli araştırmalarından biri olan liste, firmaların ciro, ihracat, istihdam ve katma değer gibi önemli ekonomik veri ortaya koyarken, il ve ülke ekonomisine ilişkin de önemli bulgular içeriyor.
Adını son yıllarda yatırım kararları ile duyuran Gemlik Gübre, listede Gemlik’te 1. sırada, Bursa genelinde ise 18. sırada yer aldı. Ayrıca listede Gemlik’ten toplam 7 firma daha yer buldu.
2019 yılında Üre Gübresi Üretim Tesisi ihalesini sonuçlandıran Gemlik Gübre, aynı yıl Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmiş ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan Proje Bazlı Teşvik alarak yatırımına başladı. Gemlik Gübre Üre üretim tesisinin 2023 yılında devreye alınması planlanıyor. Tesis ile 150 kişilik ilave istihdamın yanı sıra, ithal ikamesi ürün üreterek cari açığın kapanmasında hem yerel hem de ulusal anlamda ekonomiye büyük katkı sağlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.