Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden Uludağ açıklaması

Bursa Valiliği, Uludağ Oteller Bölgesi'nde kalabalık gruplar halinde partiler yapıldığı, eğlenceler düzenlendiği ve bu organizasyonlarda da pandemi kurallarına riayet edilmediği yönündeki iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursa Valiliği'nden Uludağ açıklaması

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

Bazı basın yayın organlarında  ve sosyal medyada yer alan Uludağ Oteller Bölgesi'nde kalabalık gruplar halinde partiler yapıldığı, eğlenceler düzenlendiği ve bu organizasyonlarda da pandemi kurallarına riayet edilmediği  yönündeki haberlere yönelik olarak bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Buna göre; Osmangazi İlçesi mülki sınırları içinde bulunan Uludağ Milli Parkı 1. Oteller Bölgesi'nde 15 Ocak 2021 günü saat: 23.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında; bir otel işletmesinin  teras kısmından yüksek sesle müzik çalındığının tespiti üzerine olaya hemen müdahale edilmiş, yapılan incelemede; bahse konu otelin teras kısmında müzik yayını yapılarak sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilmeden otel müşterilerinden toplamda  (10) kişilik bir grubun eğlendiği tespit edilmiştir. 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereği otel işletmecisine  ve şahıslara maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan toplam 76.380 ₺ idari yaptırım cezası uygulanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.