Hava Durumu

3 milletvekili CHP'den istifa etti

CHP milletvekilleri; Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel CHP'den istifa etti. Böylece CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2021 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2021 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
3 milletvekili CHP'den istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazan CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa etti. 

KILIÇDAROĞLU: CHP'DE GENEL BAŞKAN'A MEKTUP YAZILMAZ 

Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta katıldığı bir toplantı sonrası kendisine yazılan mektupla ilgili soruya şu yanıtı vermişti: CHP'de Genel Başkan'a mektup yazılmaz. Randevu alınır, gelinir, konuşulur. Kim arzu ediyorsa telefonu açar, randevuyu ister, gelir otururuz konuşuruz. Sorunları varsa dinler, çözeriz.

KILIÇDAROĞLU MAKAMINDA KABUL ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak'ta Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacakları iddia edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova milletvekili Özcan Özel'le görüştü. Kılıçdaroğlu, 3 milletvekilini Meclis'teki makamında kabul etti.

Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, görüşmenin ardından "İstifa edecek misiniz?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Çelebi, görüşmeye ilişkin ise "Daha önce partimizin iktidara gelebilmesi için söylediğimiz şeyler vardı mektupta, görüş ve önerilerimizi burada kendisiyle bizzat görüştük, ifade ettik o kadar" dedi.

MUHARREM İNCE CHP'DEN BAZI VEKİLLERİN PARTİSİNE KATILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Muharrem İnce'nin partisine CHP'den bazı milletvekillerinin katılabileceği bir süredir konuşuluyor. İnce, parti kurarsa mevcut CHP milletvekillerinden katılım olacağını doğruladı ancak şimdilik kaç kişi olacağı, kimlerin olacağı konusunda bilgi vermek istemediğini söyledi.

Partisinin isminin ne olduğuna ilişkin İnce, "Memleket Hareketi dediğimize göre, ona göre bir isim olur" yanıtını verdi. "Memlelet Partisi mi?" sorusuna ise "Onun gibi" demekle yetindi.

Parti kurma kararının gerekçesini, "Bu iktidarın alternatifi , bu muhalefet olamıyor" sözleriyle açıklayan İnce, hedefinin cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan "50+1 oy almak" olduğunu vurguladı.

Kendisini "Millet İttifakı" içinde konumlandırdığını ve bu ittifaka nasıl dahil olacağını sorusuna ise "İttifak, seçim sathına girilirken yapılacak işlerdir. Bir siyasi partinin amaçlarına aykırıdır o. Siyasi parti önce kendi gücüne güvenmelidir. Biz 50+1 alacağız" sözleriyle CHP yönetimini hedef aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.