Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Başkanlığı için Ankara’dan gelen heyet, temayül yoklamalarını yapıyor; BURSA BAŞKANINI ARIYOR

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın, yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, bütün gözler AK Parti'nin yeni il başkanının kim olacağına çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2020 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2020 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
AK Parti Bursa İl Başkanlığı için Ankara’dan gelen heyet, temayül yoklamalarını yapıyor;  BURSA BAŞKANINI ARIYOR

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin başkanlığında, Marmara Bölge Koordinatörü Isparta Milletvekili Uğur Gökgöz, Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta, Marmara Bölge Koordinatör yardımcıları Melek Şimşek veYusuf İşler'den oluşan heyet yönetiminde yapılan temayül yoklamasında; İl Başkanı, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları Başkanı, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyeleri, mevcut ve eski milletvekilleri, eski il başkanları, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, İl Başkan adayları, İlçe Başkanları, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri,  İl Yönetimi, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları yönetimi, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının yeni il başkanı konusundaki görüşleri  alındı.

Temayül sonuçları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, öne çıkan 3 ismin Ankara'ya davet edileceği ve son kararın AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi.

 

Bursa İl Başkanı olarak, çok sayıda isim gündemde

 

ÖNDER MATLI

24. Dönem Bursa Milletvekili. Karacabeyli. Menzil Cemaatine yakın olduğu konusunda, kamuoyunda bir algı var. Milletvekili seçildiği dönemde, teşkilat  temayülünden 1. sırada çıkmış, ancak milletvekili sıralamasında 11. sırada yer bulabilmişti.

------------

SEDAT KIZILCIKLI

22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili. İnegöllü. Ayhan Salman'ın ardından 2. bir İnegöllü isim İl Başkanlığı'na getirilir mi sorusu, çok sık zikrediliyor. Son dönemde, eski bakan Faruk Çelik'e yakın isimler arasında gösteriliyor.

------------

İSMET SU

24. Dönem Bursa Milletvekili. Artvin doğumlu. Eski bakan Faruk Çelik'in en yakınındaki kişilerin başında geliyor.

------------

ŞEVKET ORHAN

22. Dönem Bursa Milletvekili. Bursa doğumlu. AK Parti Kurucu İl Başkanı. Halen Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevini sürdürüyor.

------------

HAYRETTİN ÇAKMAK

23. Dönem Bursa Milletvekili. Rize doğumlu. Milli Görüş kökenli. 2003-2006 yılları arasında 2 dönem İl Başkanlığı görevini yürüttü.

------------

SEDAT YALÇIN

2007-2013 yılları arasında il başkanlığı görevini yürüttü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için istifa etti ancak Büyükşehir'e Recep Altepe  tekrar aday gösterilmişti.  Erzincan doğumlu. Partinin liberal isimleri arasında gösteriliyor. Eski Başbakan Binali Yıldırım'a yakın bir isim olarak biliniyor.

------------

DAVUT GÜRKAN

Önceki dönem Cemalettin Torun başkanlığındaki yönetimde İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bursa doğumlu. Halen Kızılay Bursa Şube Başkanlığı görevini yürütüyor. Eski bakan Efgan ALA'ya yakın bir isim olarak biliniyor.

------------

ALİ MOLLASALİH

Has Parti Bursa İl Başkanlığı görevini yaptı. Batı Trakya doğumlu. Halen Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Eski bakan Hakan Çavuşoğlu'na  yakın bir isim olarak biliniyor.

------------

TAHSİN KARA

Osmangazi ilçe eski başkanı. Gümüşhane doğumlu. Her dönem potansiyel il başkan adayı olarak isimi kamuoyunda geçiyor.

------------

ALİ YILMAZ

Osmangazi ilçe eski başkanı. Bursa doğumlu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a yakın bir isim olarak biliniyor.

------------

GÖKAY BİLİR

İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, 2007 yılında 16. sıradan Milletvekili adayı olmuş, halen  Bursa il başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Kırklareli doğumlu. Eski bakan Hakan Çavuşoğlu'na yakın bir isim olarak biliniyor.

------------

SÜLEYMAN ÇELİK

Önceki dönem Yenişehir Belediye Başkanı. Milli Görüş kökenli. Yenişehir doğumlu. Cumhur İttifakı nedeniyle büyük fedakarlık yaparak, belediye başkanlığı yerine belediye meclis üyesi olmayı kabul etmiş ve bu tavrı büyük takdir toplamış idi. Halen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapıyor.

------------

CELİL ÇOLAK

Nilüfer  ilçe eski başkanı. Trabzon doğumlu. eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a yakın isimler arasında gösteriliyor.

------------

MUSTAFA YAVUZ

Bursa il eski başkan yardımcısı. Avukat. Bursa doğumlu. Dağ bölgesinde oldukça etkili. Eski bakan Hakan Çavuşoğlu'na yakın bir isim olarak görülüyor.

------------

HÜDAYİ YAZICI

Yıldırım ilçe eski başkanı. Erzurum doğumlu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a yakın bir isim olarak gösteriliyor.

------------

MUSTAFA YILDIRIM

Gürsu ilçe eski başkanı. Avukat. Bursa doğumlu. Eski bakan Faruk Çelik'e yakın bir isim olarak görülüyor.

------------

MEHMET TUNÇAK

23. Dönem Bursa Milletvekili. Bursa doğumlu. 2002-2003 yılları arasında Bursa İl Başkanı olarak görev yaptı. 2017 yılından bu yana AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

------------

MURAT DEMİR 

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili. Milli Görüş kökenli. Eski bakanlar Faruk Çelik, Hakan Çavuşoğlu ve Alinur Aktaş'a yakın bir isim olarak gösteriliyor. Bu nedenle son derece dikkat çekici bir isim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.