Hava Durumu

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç: “Gençlerimizin önünü açtık”

Özel Haber / Ravşan Alioğlu AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Kuzey Makedonya Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç gazetemize ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2021 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2021 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç: “Gençlerimizin önünü açtık”

Yeni Marmara Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Efe ile bir araya gelen Kılıç, gazetemizin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kılıç, arından gazetemiz çalışanlarıyla bir araya gelerek Bursa ve Türkiye gündemine dair soruları yanıtladı.

Yürüttüğü çalışmalar sonucunda ülkemizdeki internete erişim sorununa çözüm sağlayacak olan ve yakın zamanda çıkan Evrensel Hizmet Kanunu hakkında konuşan Kılıç ‘’Pandemi döneminde uzaktan eğitim, uzaktan iş konusu, dijital dünya hayatımıza fazlasıyla girdi ve kendini hissettirdi. Bu noktada da Türkiye’nin farklı kentlerinde de bir sıkıntı olarak gündeme gelen, özellikle Bursa’mızda da merkezden uzakta, dağ bölgesinde internet erişiminde bazı sıkıntılar karşımıza çıktı. Evrensel Hizmet Kanunu’nu yaptığımız çalışmalar sonucunda Bursa’mıza ve tüm Türkiye’ye hizmet noktasında kazandırdık. İnternet hizmetini götüren belli operatörler var. Bu operatörler yaptıkları masraflarının geri dönüşümünü çok uzun vadede alıyordu normal şartlarda. Bu şekilde de yatırımdan kaçındıkları için o bölgelerde yeni yatırımlar oluşmamış ve internet hizmetine erişimle alakalı sıkıntılar yaşanmıştı. Bu şirketlerin çalışma sistematiğini düzenleyen ve yatırımı onlara zorunlu kılacak bir şekilde bir yasa çıkarttık. Kentimizin merkezinde bu noktada bir sıkıntı yok ama ücra nokta diye nitelendirdiğimiz yerlerde internet erişimiyle alakalı bir sıkıntı kalmayacak. Bununla alakalı bir yasayı Bursa adına, Türkiye adına hayata geçirdik.’’dedi. Aynı zamanda bu kanunun tarım ve hayvancılıkla ilgili bir torba yasa olduğunu dile getiren Kılıç ‘’Bursa’mız aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla da ilgilenen bir şehrimiz. Altı aydan ufak, küpesiz bir şekilde buzağı, kuzu gibi hayvanlar nakil esnasında yakalandığında direkt kesime götürülüyorlardı. Bu da içler acısı bir durumdu. Biz bu yasayı da değiştirdik. Onlar artık kesilmeyecek, 15 gün karantina kalacaklar ve sağlıklı çıktıkları takdirde küpesi takılacak, hak sahiplerine teslim edilecek. Tüm Türkiye’yi ve Bursa’yı ilgilendiren bir konuydu. Çünkü çok karşımıza çıkıyordu. Bunu da gidermiş olduk.’’ ifadelerini kullandı.

KUZEY MAKEDONYA – TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Aynı zamanda Türkiye- Kuzey Makedonya Parlamentoları Arası Dostluk Grubu Başkanı olduğunu ve Kuzey Makedonya-Türkiye arasındaki ilişkileri daha ileriye getirecek pek çok çalışma yürüttüğünü dile getiren Kılıç ‘’Biz buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Milletvekilimiz Emine Yavuz Gözgeç ve çeşitli derneklerin temsilcileriyle beraber Kosova’ya gittik. Oradan da Üsküp’e geçtik. Faaliyetlerimiz ışığında o bölgede yüzyıllardır bizimle aynı duygulara sahip soydaşlarımızın coşkulu karşılamalarıyla buluştuk. Onlara yönelik yaptığımız hizmetlerin çalışmalarını orada ifade ettik. Orada Domates Festivaline katıldık ve o festival eşliğinde Bursa Büyükşehir Belediyemizin o bölgeye armağan ettiği otobüs takdim edildi. Onun dışında orada kültür merkezi tarzında tüm soydaşlarımıza hizmet verecek güzel bir yapının yapılışıyla alakalı da çalışmaların startı verildi. Kuzey Makedonya’da Türk bankalarının piyasadaki payları son derece yüksek. Neredeyse yüzde 60’lık bir oranda piyasayı kontrol ediyor piyasalarımız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin özel şirketlerinin 2 milyar dolara yakın yatırımları söz konusu. Biz bunu önemsiyoruz. Çünkü oradaki nüfusun yüzde 5’i soydaşlarımızdan oluşuyor. Onların oradaki varlığını devam ettirebilmemiz için oradaki iş imkanlarını yükseltmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatıyla hakikaten o noktada güzel çalışmaları ortaya çıkartmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Makedonya Parlamentosunda bir yasa çıktı Bı yasayla beraber 1960’lı yıllardan itibaren Türkiye’ye gelen ve oradaki haklarını kaybetmiş vatandaşlarımızın tekrardan Makedonya vatandaşı olmalarıyla alakalı bir yol açıldı. Bu önemli bir kazanım. Çünkü yüzyıllardır orada olan ama belirli baskılarla Türkiye’ye göç etmek zorunda bırakılan o insanların haklarının iadesi noktasında önemli bir virajı döndük. Çalışmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

ULUDAĞ

Kılıç Uludağ hakkında ‘’Kış turizminde Uludağ çok büyük bir potansiyele sahip. Kış turizminde Uludağ’a rakip olan bölgelere baktığınızda kişi başına düşen otel ücretlerinde Uludağ önemli bir paya sahip. Çok yüksek derecede ekonomik getirisi var. Bu noktada pistlerle alakalı güzel çalışmalar yapıldı dünden bugüne ama tekrar gündemimizde. Bu çok yönlü bir çalışma olması lazım. İhtiyaç ve beklentilere çözüm olacak şeyleri harekete geçirmemiz lazım. Biz orada bir alan başkanlığı çalışması yaptık. Onunla alakalı detaylara sizler de hakimsiniz zaten. İnanıyoruz ki diğer detayları önümüzdeki günlerde tekrardan Bursa’mızın bir kazanımı olarak görmek isteriz. Hep beraber buna gayret göstereceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’GENÇLERİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLARAK GÖRÜYORUZ’’

Gençlerle ilgili yapılan çalışmalar konusunda Ak Parti olarak 2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı hamlelerle gençliğin önünde oluşabilecek tüm dezavantajların kaldırıldığını ifade eden Kılıç ‘’Gençlerin daha iyi bir yaşam sürmesi, daha iyi bir eğitim, öğrenim hakkına sahip olması, bunlarla alakalı fiziksel yeterlilik noktasında pek çok imkanı sunduk. Sunmaya da devam edeceğiz. Seçilme yaşını önce 25’e, sonra da 18’e indirdik. Bunun nedeni de şu: Bir birey seçme yeterliliğine sahipse seçilme yeterliliğine de sahip olsun. Bu gençliğin önünün açılması noktasındaki temsilde önemli bir reformdur. Bu noktada gençlerimize son derece önem veriyoruz. Kurulduğu yıllardan bugüne Ak Parti gençliğin sesi ve umudu oldu. Olmaya da devam edecek. Şu anda 8 bin kişilik bir öğrenci yurdu yaptırıyoruz Uludağ Üniversitesi içerisine. 2 bin kişilik kısmı açıldı, 2 bin kişilik kısmı da eylül ayında hizmete girecek. Kalan kısmın da inşaatı devam ediyor. Bu yatırımın bedeli 335 milyon lira. Türkiye’nin her yerinde bunun gibi benzer yatırımlar söz konusu. Daha iyi ortamlarda barınsınlar, fiziksel yeterliliği daha yüksek yerlerde öğrenim görebilsinler, dünyayla eş standart değerlerde bazı şeyleri alsınlar istiyoruz. Dünyada üniversite eğitimi artık bir lüks olmaktan çıktı. Her birey üniversite mezunu olmaya başladı. Türkiye de bundan geri kalmasın diye tüm illerimizde üniversiteler açtık. Üniversite kaygısı oluşmasın diye bir fırsat eşitliğini oluşturduk açıkçası. Gençleri Türkiye’nin geleceği olarak görüyoruz. Onların etkili ve donanımlı hale gelmesi için her türlü imkanı sunmaya gayret ediyoruz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçesinin beşte biri Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldı. Bu çok önemli bir pay.  211 milyar liralık Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi geçirdik geçtiğimiz yıl. Önümüzdeki yıl bu pay daha da artacak. Geçmişten bugüne bu ülkede gençler çok önemli işler başardı. İnşallah bu misyonlarını devam ettirmelerini arzu ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

“İLK TOGG ARACI 2022’DE ÜRETİLECEK”

Kılıç Türkiye’nin üreteceği ilk yerli ve elektrikli araç olan TOGG’un fabrikasının Bursa’da kurulmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’ya verdiği önemin bir sonucu olduğunu vurguladı.  Kılıç ‘’İnanıyorum ki Türkiye’de otomotiv alanında büyük bir altyapıya sahip olan Bursa’mızın özellikle elektrikli araçlarda dünya pastasında önemli bir paya sahip olmasını sağlayacak bir hamle olacak TOGG. 2022 yılı içerisinde ilk aracın üretimi gerçekleştirilecek. Bursa’ya katma değer olacak. Elektrikli araçlarla seyahatlerin yaygınlaştığı dünyada Bursa artık bunu kendisi üreten bir şehir olacak. Bu noktada Bursa’nın potansiyelini daha da geliştirmiş olacak.’’ dedi.

‘’BURSALI VATANDAŞLARIMIZ BİZE FAZLASIYLA DESTEK OLUYOR’’

Bursa’yı bir bütün olarak yönettiklerini ve şehrin her noktasında Bursalılardan fazlasıyla destek gördüklerini söyleyen Kılıç ‘’Kendi şehrimizde bir ahenk içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağ olsunlar gittiğimiz her yerde bize gereken ilgi alakayı gösteriyorlar.  Her noktada bire bir bizlerle temas halinde vatandaşımız.’’ şeklinde konuştu. Aynı zamanda Bursalı vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerine değinen Kılıç  ‘’Bize son günlerde en çok gelen talepler aşılarla alakalı. Tüm dünyada bir aşı karşıtı bakış açısı oluştu. Bilimsel olarak farklı görüşler ortaya konuldu. Vatandaş ister istemez burada kendine göre bir görüş ediniyor. Biz mümkün mertebe herkesin dünya literatüründe bilimsel olarak kanıtlanan uygulanan aşıları yaptırmasını arzu ediyoruz. Covid-19’un bir an önce ülkemizin ve dünyanın gündeminden kalkmasını arzu ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’BURSASPOR’UN HAK ETTİĞİ YERDE OLMASINI ARZU EDİYORUZ’’

Kılıç Bursaspor’un durumu hakkında konuşurken ‘’Bursaspor kentimizin göz bebeği. Hepimizin çocukluğundan itibaren sevgi bağı ile bağlı olduğumuz ayrı bir camia. Bu camianın başarısı için mümkün mertebe gayret ediyoruz. İnşallah yeni dönemde de Bursaspor’un hak ettiği yerde olması için bizler de,  Ak Parti Bursa İl Başkanlığı, Ak Parti Milletvekilleri ve belediye başkanları olarak üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapma gayretindeyiz. O noktada açtıkları tüm kampanyalara destek oluyoruz. Bir kenetlenme halinde tüm şehir olarak eski günlerdeki o başarımızı yakalama arzusundayız.’’ dedi.

HAVALİMANIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Kılıç son olarak havalimanıyla ilgili konuşurken ‘’Bursa’dan Üsküp’e direkt uçuşları tekrar başlatmak arzusundayız. Görüşmeleri yapıyoruz. İnşallah bu süreci de başaracağız. Balkanlarla Bursa’nın sıkı ilişkileri, akrabalıkları var. Ulaşımı en üst düzeye çıkarmak noktasında gayretimiz söz konusu. Dünden bugüne baktığınızda zaten Üsküp, Bursa’nın bir minyatürü. Bunlar önemli değerler. Biz bu köprüleri en üst düzeye çıkartacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.