Hava Durumu

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, yazarımız Ersel Peker'in köşe yazısına, yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi; “Bakanlık, kim nereye tayin istemişse onaylamaktadır”

Yeni Marmara Gazetesi yazarı Ersel Peker, 28 Ağustos Cuma günü yayınlanan köşe yazısında, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, yazarımız Ersel Peker'in köşe yazısına, yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi;   “Bakanlık, kim nereye tayin istemişse onaylamaktadır”

Ersel Peker'in köşe yazısının yayınlanmasının ardından Bursa kamuoyunda ve Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde yazıdaki iddialar yakından incelenmeye alınmıştı.     

 

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in; "Bakanlık, kim nereye tayin istemişse onaylamaktadır" açıklamasına, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun vereceği tepki, kamuoyu tarafından merakla beklenmekte.

Öte yandan Avukat Vildan Yılmaz Gürel’in;  667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile FETÖ ile irtibatlı olduğu iddiasıyla kapatılan İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği’ne 27 Ocak 2012 tarihinde üye olduğu, 7 Ocak 2015 tarihinde üyelik kaydının silindiği iddia ediliyor. Bilindiği üzere FETÖ ile ilgili yargılamalarda 17-25 Aralık 2013 tarihi milat kabul edilmekte. Bu konu ile ilgili gelişmeler de kamuoyu tarafından merakla takip ediliyor.

 

ERSEL PEKER’iN YAZISI

 

ERSEL PEKER’İN 28 AĞUSTOS 2020’de yayımlanan yazısı

 

‘AK Partili Bayan Vekilin Bu Yaptığı Partisine Eksi Yazar’

Mail adresime bir süredir İnegöl'den içeriği aynı olan çok sayıda şu mesaj geliyor."Alinur Başkanı yazarak bulutların üzerinde uçuruyorsun. Ama AK Parti Bursa Milletvekilinin eşini İnegöl İlçe Spor Müdürü yapmak için vekil kimliğini kullandığını görmezden geliyorsun."Merakım öğle bir arttı ki, yazının bam teline bir an önce ulaşmak için bir solukta okudum. Tabelasında adalet ve kalkınma vurgusu yapılan partinin, bayan milletvekilinin eşini İnegöl İlçe Spor Müdürü yapabilmek için uyguladığı yöntem yazıda ayrıntılı bir şekilde aktarılmış.Yine aynı milletvekili, kız kardeşinin kocasını yani damatlarını da TBMM'de yanına danışman kadrosuna almış.

Hatta FETÖ yapılanmasıyla bağlantısı olduğu iddia edilen İnegöl'deki bir derneğin de geçmişte başkan yardımcılığı yaptığı falan yazıyor.

Duyarlı okurlarımız anımsayacaklardır. Bir süre önce bu köşeden bu meseleye ilişkin aktardığım yazımı özetleyeyim.

"Vildan Yılmaz Gürel'in, İnegöl İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nde karate antrenörü olarak görev yapan eşi Yakup Gürel'in Harmancık İlçe Gençlik Spor Müdürü olarak atanmasıyla değil, siyaseten kendini daha da geliştirip Bursa'nın çözüm bekleyen yatırımlara öncülük ederek iz bırakabilecek işlerle gündeme gelmelidir."

Şimdi de gönderilen maillerinden özet aktarayım:"İnegöl'de varlığıyla yokluğu belli olmayan vekil hanım, İnegöl'de karate hocası eşini Harmancık İlçe İlçe Spor Müdürü ataması yaptırmakla kalmayıp iki ay sonra bu kez Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne geçişini sağlamıştır." Vatandaş mailinin sonunda bombayı bakın nasıl patlatıyor: "Vekil Hanım, bununla da kalınmayıp eşini şimdi de tekrar İnegöl İlçe Spor Müdürlüğü'ne geçici görevlendirmesinin takipçisi olmuştur."

Yazının sonunda da şu vurgulanıyor:"Bu yapılanların hepsinin amacının Vekil Hanımın eşinin, İnegöl İlçe Spor Müdürlüğü atanmasına giden yolun önündeki engellerin açılmasıdır." Bu olup bitenlere AK Parti'de kimsenin gıkının çıkmaması özellikle AK Parti'ye her seçimde çok önemli destek veren İnegöl'den bu yönde tepki maillerinin gönderilmesi düşündürücüdür.

 

VEKiL GÜREL’iN AÇIKLAMASI

 

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Yeni Marmara Gazetesi yazarı Ersel Peker'in yazısı ile ilgili açıklamada bulundu.

Yazılı açıklama aynen şöyle: "Yeni Marmara Gazetesi Yazarı Ersel Peker'in 28 Ağustos 2020 Cuma günü yayınlanan köşe yazısında, tarafıma yönelik asılsız iddialarda bulunmuştur.  Eşim Yakup Gürel, milli hakemdir. Aynı zamanda  Dünya ve Avrupa şampiyonalarında bizi temsil eden sporcuları yetiştiren, branşında oldukça başarılı milli antrenördür. Bu başarılar, gayretle çalışmasının sonuçlarıdır. 40 yıldır ter döktüğü spor camiasında ve 12 yıldır da  kamuda hizmet ettiği Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki başarısı, liyakati tartışılmazdır. Şahsen  milletvekilliğimi kullansam, herhalde 6 bin nüfuslu  Harmancık İlçe Spor Müdürlüğü yerine, (bakanlık kadrosunda 5 yıl hizmet şartından fazla çalışması ve sair tüm şartları taşıdığı üzere) Daire Başkanlığına  yakıştırır, Daire Başkanlığı isterdim. Velhasil, eşimin  liyakati tartışılmaz iken cahilce, yanıltıcı beyanlarla eşim üzerinden AK Parti'nin ve vekilinin karalama politikası çok  çirkindir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kredi yurtların da kendisine bağlanması neticesinde tüm Türkiye’de bu sıralar kadroda değişiklik gerçekleştirmektedir. Bu meyanda, kıdemi ve şartları taşıyan eşim Yakup Güler'e Harmancık İlçe Spor Müdürlüğü uygun görülmüştür. Ancak Harmancık 'a taşınma imkanımız olmadığı üzere Yakup bey,  İnegöl'e gelmesi talebinde bulunmuştur. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu sene kim nereye tayin talep etmiş ise onaylamaktadır. Siyaseten aracı olunmasına lüzum yoktur. Geri dönüşü terfi değil, İlçe Spor Müdürlüğü'nden, Şube Müdürlüğü'ne düşüştür.  İlçe Spor Müdürlüğü talebimiz olmamıştır. Yine,  yalan olduğu için ismi zikredilmeyen dernek başkan yardımcılığı beyanı da alenen iftiradır.  Bu şekilde FETÖ  ile ismimizin aynı  cümlede geçirilmesi dahi mide bulandırıcı ve kirli siyaset anlayışının neticesidir.  Vatanımız, şanlı bayrağımız benim namusum, dini değerlerimiz ve ailem de  kutsalımdır. Bu uğurda AK Parti'nin kuruluşundan bu yana bu değerlerimiz için mücadele veren, gayret eden bir nefer iken, kalleş, alçak teröristler ile birlikte zikredilmek, şahsıma gaddarca ve kasten yapılan bir zulümdür. Temsil ettiğim parti teşkilatıma  ve tabii ki aziz milletimize, büyük  Türkiye  için gece  gündüz  çalışan Reisi Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da yapılmış  en büyük hakarettir.

Danışman konusu da; TBMM Milletvekillerine 2 danışman 1 de şoför tanımlamıştı. Bu biz gelince gelir, gidince gider yani kadrolu değil sadece sözleşmelidir.  Kardeşimin eşinin şoför olmasında TBMM mevzuatına aykırılık söz konusu değildir. Tercih sebebimiz de gece sabaha karşı meclis çalışması bitip eve dönüşte güvenilir birinin şoförlüğünde olabilmekten ibarettir. Kendisi 4 yıllık fakülte mezunu olup  önceki çalışması müdürlük pozisyon olduğu halde partimize destek vermek üzere şoförlüğe terfidir.

Yeni Marmara Gazetesi'nin siyasi karalamalara alet edilmemesi için, tam bir düzeltme ile  özür dilenmesi talebim vardır. Aksi halde, şahsa iftira başta olmak üzere işlenen bu suçlara karşı  yargı yoluna başvuracağımı da bilmenizi isterim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.