Hava Durumu

“BAYRAK PROVOKASYONUNA BURSA’DAN OSMANLI TOKADI!”

“Bursa son ardı ardına yaşanan son acı gelişmelerden sonra tek yürek oldu.” Bursa’da örgütlü onlarca Sivil Toplum Kuruluşu tek bir amaç için bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“BAYRAK PROVOKASYONUNA  BURSA’DAN OSMANLI TOKADI!”

Elif Kuş BEŞİK/Özel haber

Avrupa Parlamentosunda Yunan Milletvekili Ioannis Lagos'un “Türk Bayraklı Provokasyonuna” Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’daki STK Kuruluşlarından “Osmanlı Tokadını” aratmayacak tepki geldi. Elazığ Depremi, Van’daki Çığ Felaketi, Suriye’de Mehmetçiğe olan Hain Saldırı ve Sabiha Gökçen Uçak Faciası sonrası gerçekleşen etkinlikte binlerce vatandaşımız Osmangazi Kent Meydanında “Tek Yürek” olarak dünyaya haykırdı; “Türk Bayrağının namusu ve şerefine dil uzatanın dilini keseriz!” BursaRay Osmangazi İstasyonu'nda bir araya gelen Bursa Tavşanlılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Yörük Türkmen Efe Torunları Kültür ve Dayanışma Derneği, Büyükorhan Kayapa Köyü Kültür Yardımlaşma Eğitim ve Kalkınma Derneği, 15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği, Tut Elimden Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği, Uluşehir Bursa Derneği, ART Hobi Zanaat Turizm ve Kültür Derneği, Uludağlı Efeler Yörük Türkmen Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Samsun Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği, DAĞDER, DÜVENDER, Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği, Çekider Derneği, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu, Dünya Yörükler Derneği, İzmir Karakeçililer Derneği, Kars ve Posoflular Derneği, Bursa Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bursa Dağ Yöresi Gönüllüleri Platformu, Dağ Medya, Karıncalı Gücü Spor Kulübü ile DSP Bursa İl ve İlçe başkanları ve yönetim üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Burada tüm şehitler için üç dakikalık saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri, İstiklal Marşı okudu.

 

“Namusumuza Leke Sürdürmeyiz!”

 

Bursa Çevre Koruma Hizmetleri Temsilcisi Özlem Yerlikaya'nın açılış konuşmasının ardından, STK’lar adına Kütahya Tavşanlılar Dernek Başkanı Ahmet Kurt daha önceden hazırlanan ve tüm katılımcı dernekler tarafından imzalanan metni meydanda bulunan 9 bin kişiye okudu; “Bugün burada bizler Bursa’daki STK’lar olarak, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu tarafından Brüksel'de gerçekleştirilen bir toplantıda, konuşması sırasında Türk bayrağını yırtan Yunanlı milletvekili Lagos’u ve onun gibi düşüncede olanları, protesto etmek amacı ile bir araya geldik. Yüreklerimizi sızlatan böyle iğrenç, kışkırtıcı ve provoke bir olayda, rengini şehitlerimizin kanından alan, mukaddes şanlı bayrağımızı yırtan, bu kansıza karşı bizler sessiz kalamazdık. Sağduyulu ve sakin bir şekilde bu çirkin harekete tepki olarak burada toplanan bizler, bir ülkeyi temsil eden bayrağa asla saygısızlık yapmayacağız. Çünkü bayraklara saygı, milletlere saygıdır. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Anlı şanlı Bayrağımıza, bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bayrağımıza yapılan bu çirkin hareketi unutmayacağız ve esefle kınıyoruz. Bugün yağmurda ıslanmak ya da soğukta üşümek burada olmamıza asla engel teşkil etmemiştir. 1453’te İstanbul’un Fethi sırasında Bursa Karacabey doğumlu olan Ulubatlı Hasan şehit düştüğünde, elinde ki şanlı Türk Bayrağımızı yere düşürmemiştir. Bizler Ulubatlı Hasan gibi, Çanakkale destanı yazan, Sarıkamış’ta donarak şehit olan askerlerimiz gibi, bugün ülkemizi bölmeye çalışan hainlerle mücadele eden polisimiz ve kahraman Mehmetçiklerimiz gibi bayrağımız için canımızı vermeye hazırız ve bunun için burada hep birlikte yemin ediyoruz.” Dedi.

 

“Azizi Şehitlerimizi Rahmet İle Anıyoruz.”

 

Kurt; “Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, Işık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım. Seni selâmlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım. Ayrıca Van Bahçesaray’da ki çığ felaketinde, Elazığ ve Malatya’da ki deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız ile yurt içi ve yurt dışı vatan savunmasında şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, yaralı ve gazilerimize acil şifalar diliyoruz. İnşallah böyle acıları bir daha yaşamayız. Bursa’da ki STK’lar olarak bizler ülkemize ve insanlığa yapılan her türlü haksızlığa karşı sessiz kalmayacağız. Yardımlaşma ve dayanışma anlamında her zaman birlik beraberlik içerisinde bir bütün olacağız. Bu kapsamda bizlere kanunlar çerçevesinde izin veren devletimizin her zaman yanındayız. Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerini kullandı. Meydanda toplanan guruba diğer dernek başkanları da düşüncelerini kısa açıklamalarda bulunarak paylaştı. Topluluk efeler tarafından yapılan gösteriyi izledikten sonra ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.