Hava Durumu

Borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Osmangazi Belediyesi’ne borcu olan mükellefler, ‘7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması İlişkin Kanun’ kapsamında borçlarını yeniden yapılandırabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Osmangazi Belediyesi, 9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren ‘7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' belediyeye borcu olan vatandaşlara yapılandırma fırsatı sunuyor. Vergi ve kaçak inşaat ile zabıta cezalarının yanı sıra 6183 sayılı amme alacakları kapsamında takipli alacakları kapsayan borçları yapılandırmak isteyen vatandaşlar, 31 Ağustos 2021 günü mesai bitimine kadar Osmangazi Belediyesi’ne başvuruda bulunabilecek. Yapılacak düzenlemeyle, ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak.
Zabıta ve kaçak inşaat gibi idar, para cezalarının peşin ödenmesi hâlinde yüzde 25 indirim uygulanacak. Bu yapılandırma kanununun diğerlerinden en önemli farkının idarî para cezalarına taksitlendirme imkânı getiriyor olması. 6-9-12-18 aylık taksit imkânlarından faydalanabilecek olan vatandaşlar, yapılandırmanın ilk takstini ise 30 Eylül 2021 tarihi Perşembe gününde ödeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.