Hava Durumu

BURSA’DA ÇEVRE FELAKETİ!

Bursa’da binlerce balık telef oldu. Mudanya ilçesindeki göletin su seviyesi ve oksijen miktarının azalması sebebiyle binlerce balık kıyıya vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2020 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BURSA’DA ÇEVRE FELAKETİ!

Bursa’nın Mudanya ilçesi Ülkü Mahallesinde bulunan göletteki balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti. Binlerce hektar alanın bu göletteki su ile sulandığını belirten vatandaşlar, bir an önce yetkililerin bu meseleye çare bulmasını istedi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, 'Mavi yeşil alg patlamasından kaynaklı ötrofikasyon sonucu sudaki oksijen tükeniyor. Oksijen miktarı 0,56 birimin altında. Ph derecesi ise 7,44 iken, suyun sıcaklığı 28 derece. Balıkların yaşaması için ise oksijen miktarı 3 olması gerekiyor.
Ülkü Mahalle Muhtarı Taner Bayrak, 'Havaların kurak gitmesinden dolayı göletteki su bitti. Küresel ısınmadan dolayı su buharlaşıyor. Su gölette bitmek üzere. Suyun çekilmesinden dolayı da balıklar tek tek ölmeye başladı. Balıkların tek ölmesinin sebebi suyun çekilmesidir. Büyükşehir Belediyesi ekipleri gölete takviye su getirecek. Göletin derinleştirilmesi gerekiyor' dedi.
Amatör balıkçı ise, 'Sulamada kullanılan giderin altına su düşmemesi gerektiğini söyledi. Köylülerin su bitmesine rağmen su çekmeye devam etmeleri daha çok balığın ölmesine sebep oldu. Bu durum daha önce de yaşanıyordu. Ama bu kadar değildi' şeklinde konuştu.
300 dönümlük bir sahaya yayılan göletten yaklaşık 20 dönüm tarım alanı sulanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.