Hava Durumu

Bursa’ya yeni külliye müjdesi

Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı’nda Bursa’ya yeni bir külliye yapılması için iş birliği yapılması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2021 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2021 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursa’ya yeni külliye müjdesi

Özel Haber / Mehmet Ergül

Geylani Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Amerika İnsani Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Fadıl Geylani, Dünya Şerifler ve Seyitler Derneği Başkanı Dr. Seyit Hüseyin Zeraki ve Suudi Arabistan Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Ramazanoğlu; Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Seyid Şerif Sebahattin Dömek’i ziyaret etti. Ziyaretçilerine teşekkür eden Dr. Sebahattin Dömek, Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı’nın çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

“CEHALETİ İLİMLE KALDIRACAĞIZ”

Ziyaret içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Muhammet Fadıl Geylani, “Misafirlerimizle beraber Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı ile ortak çalışma yapacak. Hem Bursa’da hem de İstanbul’da bir külliyetin inşasını gerçekleştireceğiz. Burada hem fenni hem ilmi eğitim verilecek. Dünya liderliğine oynamak istiyorsa ülkemiz için bu tarz çalışmalar hem şans hem de elzemdir. İlimle cehaleti kaldıracağız. Bizim hedefimiz Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin hakiki tasavvufunu yaymaktır.  İlim nur, cehalet isi karanlıktır. Karanlıkta insan yürüyemez. Cehaleti ilimle kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Temennilerinin külliyeler kurup hem ülkemize hem de İslam âlemine hizmet etmek olduğunu vurgulayan Fadıl Geylani, “Güzel, kaliteli, insanlara örnek olacak ve ilim erbabı kişiler yetişmesine vesile olmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.