Hava Durumu

ÇOCUKLAR AÇIK HAVADA ENSTRÜMAN ÇALMAYI ÖĞRENİP MORAL BULUYOR

Bursa’da ilçe belediyesi kırsal mahalledeki çocukların ayağına kadar giderek onlara açık havada enstrüman çalmayı öğretiyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2020 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ÇOCUKLAR AÇIK HAVADA ENSTRÜMAN ÇALMAYI ÖĞRENİP MORAL BULUYOR

Nilüfer Belediyesi çocuklar moral bulsun her çocuk en az bir enstrüman çalsın diye özellikle kırsal mahalledeki çocukların ayağına kadar giderek buralarda yaşayan çocuklara uzman hocalar vasıtasıyla enstrüman çalmayı öğretiyor. Belediye çocuklara bu hizmeti ücretsiz olarak veriyor. Korona virüs’den dolayı evlerinde sıkılan ve bunalan çocuklar ise açık havada verilen eğitimlere büyük rağbet gösteriyor. Nilüfer ilçesinin çok sayıda kırsal mahallesinde eğitimler 2 ay boyunca devam edecek.
Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, 'Belediye olarak kırsal mahallelerimizde çok uzun yıllardır devam ettirdiğimiz bir projemiz olan 'Nilüferin çocukları sanatla büyüyor' projemiz kapsamında bugün buradayız. Bu projeye bu yıl pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kalmıştık. Düşündük ki çocuklar çok uzun zamandır okul ve arkadaşlarından ayrı kaldılar. Biz çocuklara hem bir motivasyon ve psikolojik destek olsun diye düşünerek açık alanda etkinlik düzenledik. Çocuklar burada sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak eğitim alıyorlar. Burada 3 ayrı dalda eğitim düzenleniyor. Gitar, resim ve ritim dalında eğitimler düzenliyoruz' dedi.
Eğitime katılan çocuklar ise, 'Açık havada katıldığımız eğitimler çok keyifli burada açık havada enstrüman çalmayı öğreniyoruz. Büyük keyif alıyoruz' şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.