Hava Durumu

İYİ PARTİ AFET BÖLGESİNDE

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2020 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
İYİ PARTİ AFET BÖLGESİNDE

Nagehan ÇALIŞKAN

Bursa’da dehşetin yaşandığı sel felaketi sonrası; Bursa İl Başkanlığı, İl-İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan bir heyet kurarak çevre felaketi yaşayan 5 ilçe ve 45 köyde incelemelerde bulundu.

 

Heyetin başlattığı araştırma ziyaretlerine İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır başkanlık ederken, dehşetin tavan yaptığı 5 vatandaşımızı kaybettiğimiz sel felaketinin merkezi olan Dudaklı köyüne Genel Başkan Yardımcıları ve Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Ahmet Kamil Erozan, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’da katıldı.

Heyet ilk durağı aylardır gündemden düşmeyen, köylüler ile bir maden şirketinin yapımına başladığı atık havuzu nedeniyle defalarca karşı karşıya geldiği Yenişehir Kirazlıyayla oldu. Milletvekilleri ile birlikte Yenişehir İlçe Teşkilatını ziyaret eden İYİ Parti Heyeti önce ilçe pazarını dolaşarak pazarcı esnafı ile pazara gelen vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Kirazlıyayla’ya giden heyet köy meydanında köylüler ile buluştu. Genel Başkan Yardımcısı Tatlıoğlu; “Kirazlıyayla halkının haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı daha önceki ziyaretlerimizde söylemiştik yine söylüyoruz. Yüzyıllardır bu topraklar üzerinde yaşayan, bu toprakların gerçek sahipleri olan köy halkının düzenlerinin bozulmasına, köyümüzün, Yenişehir’imizin ve İznik Gölü’müzün kirlenmesine izin vermeyeceğiz. İnşaatı başlayan bu tesis emanete ihanettir. Ankara’dan kumanda edilen projelerle, gelecek nesillere devretmemiz gereken emanete ihanet ettirmeyeceğiz.” Dedi.

Kirazlıyayla’dan sonra Yenişehir Marmaracık mahallesine geçen heyet muhtar Mithat Arı’dan bilgi aldı. Tahliye Kanallarının ani gelen sel ile birlikte tıkanması nedeniyle bin dönüm üzerindeki alanın zarar gördüğünü tespit eden heyet Kestel Dudaklı’ya geçti. Köy muhtarı İsmail Esen ve köylüler ile bir araya gelen İYİ Parti Heyeti daha sonra doğal afette hayatını kaybeden 22 yaşındaki Kader Akbaba’nın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. İl Başkanı Bahadır; “Her yaşanan doğa olayını kadere bağlamanın doğru olmadığının inancı içindeyiz. Kamu kurumları ve belediyelerin yaşam alanlarını imara açarken nelere dikkat etmeleri gerçeğini 5 vatandaşımızın hayatına mal olduğu sel olayı ile bir kez daha soğuk gerçeğine şahit olduk. 5 vatandaşımızı kaybetmememizin üzüntüsü içindeyiz. Ölen hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, tüm Bursa’mıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımızı sel felaketinin nereden kaynaklandığını araştırıyor. Süper Hücre tanımı ile yaşanan bu felaket geçiştirilemez. Mevsim geçişlerine sürekli maruz kalan Bursa’nın gelecekte nasıl bir felaket ile burun buruna geleceğini bilemeyiz. O yüzden yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.