Hava Durumu

KUZEY MAKEDONYA’DA TÜRKÇE EĞİTİM VEREN ÜNİVERSİTEDEN DENKLİK MÜJDESİ

Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim veren Uluslararası Vizyon Üniversitesi’ne güzel haber YÖK’ten geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2020 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2020 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
KUZEY MAKEDONYA’DA TÜRKÇE EĞİTİM VEREN ÜNİVERSİTEDEN DENKLİK MÜJDESİ

 Müjdeyi Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca verdi.


Balkanlarda ve Avrupa’da Türkiye Türkçesi ile eğitim verme hakkına sahip yegane üniversite olan Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrencilerinin heyecanla beklediği haber geldi.


Güneydoğu Avrupa Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, sözlerine ‘Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nin uzun zamandır mücadele etmiş olduğu bir konuda sizlere müjde vermek istiyorum’ diyerek başladı.


Zorlu mücadelenin hayırlı haberle sonuçlandığını ifade eden Rektör Fadıl Hoca şunları kaydetti ‘Malumunuz üzere Uluslararası Vizyon Üniversitesi kuruluşundan 2 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mümtaz kurumu olan YÖK tarafından tanınırlığını elde eden bir üniversite oldu. Bunun neticesinde çok sayıda mezun öğrenci verdik. Geçtiğimiz hafta Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nden mezun öğrencilerimize YÖK tarafından denklik verilmiş oldu. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmanın onurunu yaşıyorum. Denklik sürecini uzun ve haklı bir mücadelenin sonunda tamamlamış bulunmaktayız. Denklik sürecinde bizlere yardımcı olan ana vatanımız Türkiye’deki tüm yetkililere ve yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Okulumuza, öğrencilerimize ve Makedonyamıza hayırlı uğurlu olsun'


Rektör Fadıl Hoca’nın bu haberi hem öğrenciler hem de Balkanlarda yaşayanlar tarafından sevinçle karşılandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.