Hava Durumu

OSMANGAZİ'NİN İLK BELEDİYE BAŞKANI YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin ilk Başkanı Erhan Keleşoğlu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 00:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 00:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
OSMANGAZİ'NİN İLK BELEDİYE BAŞKANI YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar sosyal medya hesabı üzerinden Erhan Keleşoğlu'nun vefat ettiğini duyurdu.

Başkan Dündar'ın açıklaması şu şekilde;

Osmangazi Belediyesi'nin ilk Başkanı Erhan Keleşoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Erhan Başkan'ı, ilçemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. 

Erhan Keleşoğlu kimdir?

1941 Niğde Fertek doğumludur. İş adamı, siyasetçi Bursa merkez Osmangazi İlçesi'nin ilk belediye başkanıdır.

1961'de Galatasaray Lisesi'ni, 1965'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Maliye ve İktisat Bölümünü bitirdi.

1968-1972 arasında Türkiye İş Bankası'nda Müfettiş olarak çalıştı, bu arada bir yıl süreyle Paris'te Bankacılık stajı yaptı. 1972-1975 arasında Tarsus Çukurova Sanayi İşletmeleri TAŞ'ta Finansman Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Bursa'ya geldi ve 1975-1978 arasında Sönmez Endüstri Holding AŞ'ye Genel Koordinatör oldu. Daha sonra Belediye Başkanı seçilinceye kadar, bazı özel şirketlerde yönetici ve danışman olarak çalıştı.

1983'te Anavatan Partisi'nin (ANAP) il örgütü kurucuları arasında yer aldı, 1987 ' ye kadar bu partinin İl Sekreterliği görevini üstlendi. Daha sonra Doğru Yol Partisi'ne katıldı ve 1989'da yapılan yerel seçimde bu partiden Osmangazi Belediye Başkanı seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.