Hava Durumu

PANDEMİ İLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI

Pandemi sürecinin başladığı günden bu güne kadar yaklaşık 4000 litre el dezenfektanı ve 6000 litre yüzey dezenfektanı malzemesi üreterek başta kamu kurumları ve özel sektöre satışını yapan Kestel Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20 Haziran’da yapılacak olan LGS sınavı için 1017 litre el dezenfektanı hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
PANDEMİ İLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI

Ümmügülsüm KUL/Özel haber

Okuldaki laboratuvarlar üretim atölyesine çevrilerek elde edilen el dezenfektan malzemeleri 20 Haziran’da yapılacak LGS’ye hazırlanan öğrencilerin Nilüfer, Yenişehir ve Kestel’de sınava gireceği okullara gönderilecek. Okuldaki öğretmen ve teknisyenlerle üretim bu günlerde aralıksız devam ediyor.

 

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Bekir Aktaş, “Okulumuz pandemi sürecinde dezenfektan üreterek ülkemizin, Bursa’nın ve Kestel’in tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. LGS sınavlarında kullanılmak üzere 1017 Litre , litrelik el dezenfektanı sınıflarımıza dağıtılmak üzere hazırlanıyor.

 

Öğretmen arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Nilüfer, Yenişehir ve Kestel’deki sınav yapılacak olan merkez okulların hepsine toplamda 1017 dersliğe 1 litrelik kutular halinde dağıtılacak. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışarak bu ülkeye olan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Önder Tanır ve Kestel’in sanayici iş adamlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Okuldaki üretimi yerinde inceleyen Eğitim-Bir-Sen Kestel İlçe Temsilcisi Ahmet Dursun Çelik, “ Kestel’deki bu okulumuzda dezenfektan, kolonya ve ortam dezenfektanı üretildiği için bizler Eğitim-Bir-Sen olarak çok mutlu olduk. Pandemi sürecinde birçok kurum ve kişilere görev düştü, Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu üstlenmiş olduğu görevden dolayı, başta okul idarecilerine, öğretmenlerine ve emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. Biz öğretmenler yani eğitim camiasının bir paydaşı olarak çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim.”diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.