Hava Durumu

“SAĞLIK İÇİN ACİL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ UYGULAMAYA GEÇİRİLMELİ”

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2020 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2020 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“SAĞLIK İÇİN ACİL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ UYGULAMAYA GEÇİRİLMELİ”

Özel Haber  - Nagehan Çalışkan

“CHP’li vekil hekimden meslektaşlarına tam destek” CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan bir zamanlar başhekimi olduğu hastaneyi ziyaret ederek meslektaşları ve sağlık çalışanlarına “Corona ile Mücadelede” yanlarında olduğunu söyledi.

“Sağlık Çalışanları Güvence Altına Alınmalı”

Özkan; Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yakın zamana kadar birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarını ve meslektaşlarını ziyaret etti. Bu zorlu günlerde meslektaşlarına destek olmak ve yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmek ve onlara moral vermek amacıyla yaptığı ziyaretlerle ilgili şu açıklamayı yaptı. Özkan; “COVID-19 ile mücadelede, fedakar sağlık çalışanları her zamandan çok bu gün çok daha büyük risk altında. Dünyada bu güne kadar bu mücadelede yüzlerce sağlıkçı hayatını kaybetti. Onların da evde bekleyen aileleri var. Morale ihtiyaçları var. Sağlığımızı emanet ettiğimiz bu insanlarımızın sıkıntılarını dinlemez ve de çözmezsek samimiyetimizi sorgularız. Uzaktan, sadece balkondan alkış yetmez. Mesafe koymaksızın, her türlü riski alıp hapşıran, ateşi yüksek kişilere el uzatan, her türlü hastaların tedavileri için gece gündüz demeden canla başla çalışan, sağlık çalışanlarına empati yaparak artık sahip çıkmalıyız. Sağlıkta şiddet bu gün artık korkunç boyutlara ulaştı, öldürülüyorlar ve her türlü şiddete maruz kalıyorlar. Bizlerin sağlığı için çabalarken kendilerini artık güvende hissetmiyorlar. Birçok meslek gibi sağlık çalışanları artık riskli meslek grubuna alınmalıdır. Sağlıkta şiddet yasası iktidar partisinin ve ortağının engeline takılmadan acile çıkarılmalıdır. Acilen özlük hakları iyileştirilmelidir. Atama bekleyenler bir an önce atanmalıdır. Unutmayın onlar varsa bizde var oluruz. Gün sağlık çalışanları ile dayanışma günüdür. Halkımızı, sağlık çalışanlarının kronikleşmiş sorunları çözülene kadar, balkon alkışlarını devam ettirmeye davet ediyorum.” dedi.

“Yetkililere Kulak Verelim”

Özkan;  Bursa Şehir Hastanesi başhekimi Dr. Dursun Topal' ı makamında ziyaret ederek hastane ile ilgili bilgi alarak değerlendirmelerde de bulundu ve görevinde başarılar diledi.  Son ziyaretini yakın zamanda Bursa İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Halim Ömer Kaşıkçı'yı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Bursa’da COVID-19 ile ilgili hastane ziyaretlerinden edindiği izlenimlerini dile getirerek süreçle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Özkan’ın gerçekleştirdiği ziyaretler ile kendisini de riske attığı yönündeki eleştirilere; “34 yıllık hekimim. Bu sıkıntılı günlerde sağlık ordusunun hem yanında hem de onların emrindeyim. Bize iletilen talepleri gerekli kurumlar ile paylaşacağım. Şunu açıkça söylemem gerekirse; Bursa diğer şehirlere göre Corona ile mücadelede 1 adım önde. Bir vekil olarak Türkiye genelinde de aynı standartları yakalayabilmenin mücadelesini vereceğim. Bugün bir partili olarak değil Türkiye Cumhuriyet’inin olanakları ile hekim olmuş bir tabip olarak ilgili kurumlarımızın uyarılarını dikkate alarak evimizden çıkmamaya özen gösterelim. Salgını bertaraf edecek her yöntemi deneyerek ülkemizi sağlına kavuşturalım.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.