Hava Durumu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı “Cumhuriyet; şehit ve gazilerimizin hediyesidir”

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıldönümünü kutlayan Şanlı, “98 yıllık Cumhuriyet çınarı etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, tüm Türk vatandaşlarının mirası, tüm Türk vatandaşlarının göz nuru, şehit ve gazilerimizin hediyesidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2021 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2021 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı “Cumhuriyet; şehit ve gazilerimizin hediyesidir”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yılı dolayısıyla açıklama yaptı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıldönümünü milletçe yâd ediyoruz” diyen Şanlı, Türkiye Cumhuriyeti, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir. Türk milleti dünyanın şaşkın bakışları altında, esaret zincirlerini parçalayarak, tuzakları bozarak, işgal ve işgalcileri vatan topraklarından söküp atarak Cumhuriyet fikrinde buluşmuştur. Tarih boyunca, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş büyük Türk milleti, kaderinin ve kardeşliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları, tüm projeleri hezimete uğratmıştır” diye konuştu.

Başkan Şanlı, “98 yıllık Cumhuriyet çınarı etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, tüm Türk vatandaşlarının mirası, tüm Türk vatandaşlarının göz nuru, şehit ve gazilerimizin hediyesidir. Üzerinde yaşadığımız ve ecdat kanlarıyla tescil edilmiş son yurdumuz hepimizindir. Bu bayrak, bu devlet ve bu Cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. Mensubu olmakla övündüğümüz Türk milleti kıvancımız, gücümüz ve güvencemizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin taptaze körpe dalı 624 yıllık cihan imparatorluğunun ana gövdesinde filizlenip derinlere tutunduysa, bunda en önemli pay milli birlik ve beraberlik şuuru olmuştur. Türk milleti asırlar içinde kaynaşarak, tarih ve kültür havzasında yoğrularak, anı ve acıda kucaklaşarak kimliğini bulmuş, şahsiyet ve varlığını temellendirmiştir Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, bağımsızlığımızın mimarı aziz şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.