Hava Durumu

“TÜRKİYE İÇİN BİZ VARIZ”

Özel Haber / Elif Kuş BEŞİK On TV’de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Fatih Öztek, “Yüzde 38’lik bir kısım açlık sınırının altında yaşıyor olarak. Biz bu problemlerin tamamını biliyoruz, her şey çok net açık. Yeniden Refah Partisi olarak ‘Biz varız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2020 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2020 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“TÜRKİYE İÇİN BİZ VARIZ”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Fatih Öztek

On TV’de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Fatih Öztek, “Yüzde 38’lik bir kısım açlık sınırının altında yaşıyor olarak. Biz bu problemlerin tamamını biliyoruz, her şey çok net açık. Yeniden Refah Partisi olarak ‘Biz varız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 82 YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA”

Emekli maaşlarını değerlendiren Öztek ‘’Emekliler için bin 500 lira maaş… Özellikle emekli maaşı ile geçinen bir hane halkından bahsediyorsak hayal etmesi bile çok uzak. Toplumun neredeyse yüzde 82’si yoksulluk sınırının altında kalıyor. Tüm gelir gruplarının ortalamasına baktığımızda zaten ortalama gelir olarak 60 binin altında bir gelirden bahsediyoruz ki bu da zaten yoksulluk sınırının altında. Yani Türkiye’de topyekün gelirimizi artırabilmek için daha fazla üretmemiz gerekiyor” dedi.

PLANLI HAREKET ETMELİYİZ”

Türkiye’nin planlı bir yapıya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Öztek, “Biz yeniden bir planlama teşkilatının kurulmasından yanayız ve bunun adını geleceği planlama kurumu olarak ifade ediyoruz. Üretim yapılması gerekiyorsa, üretimin tamamında ara mallarından tutun insan işgücüne kadar, onların eğitimi, çıraklık dönemi bunların tamamı program çerçevesinde ve ülkemiz için önümüzdeki 50 yıla hitap edebilecek teknoloji ve üretim kapasitesi için biz bunun yapılması gerektiğini düşünüyoruz‘’ şeklinde konuştu.

“GENÇLERİN HAYALLERİNİ DİNLEYECEĞİZ”

Gençlerin durumuna değinen Öztek, “Biz gençleri kendi hayalimize davet etmiyoruz. Biz buraya gelip gençlerin hayalini dinliyoruz. Bu aslında gelişmiş ülkelerin en büyük problemlerinden biri ve bizden başka bir siyasi partinin de dillendirdiğini ben şu ana kadar duymadım. Biz diyoruz ki; ‘Bu millet için siyaset yapacağız, onların evlatları için çaba göstereceğiz, mesaimizi harcayacağız, kaynaklarımızı harcayacağız ve bu ülkeye bir yatırım planı sunacağız’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.