Hava Durumu

Bursaspor Eski Başkanı Remzi Cinoğlu: “Yönetim panik kararlar almamalı”

On TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci/Yazar Cevat Türe’nin sunduğu Spor Gündemi programına Bursaspor'un Eski Başkanı Remzi Cinoğlu, Bursasporlu eski futbolcu Sedat Özbağ, Eski Kramponlar Platformu'nun Kurucusu Salih Fındıkkaya ve Mehmet Erdinç konuk oldu. Programda Tuzlaspor-Bursaspor maçının analizi yapıldı ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin ayrılığı hakkında konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursaspor Eski Başkanı Remzi Cinoğlu: “Yönetim panik kararlar almamalı”

ÖZEL HABER/BÜŞRA ÇAKIR

Sezon başında takımın birçok transfer ile yenilendiğini ifade eden Remzi Cinoğlu “Oyuncular bu lig için yeterli değil mi, hazır değiller mi, bekleyip görmek lazım. Lige iyi başlamadık. Aşağı yukarı 75 dakika 10 kişi oynayan bir takımı yenmemiz lazımdı. Ankaragücü, Tuzla, Adanaspor gibi takımları üst lige aday takımlar olarak görüyorum. Manisa ve Samsun ekonomik olarak sıkıntılar yaşıyor, oyunculara ödeme yapamıyor. Parasal sıkıntılar bütün kulüplerde var.

Önümüzdeki günlerde sanırım bunların sayıları artacak. Çok büyük rakamlara imza atıyorlar. Bu paralar ödenebilir paralar değil. TFF 1. Lig’in 11 milyon lira geliri var. Bu para ile 70-80 milyonluk takımlar yapılmaya çalışılıyor. Sıkıntılar büyüyecek gibi duruyor çünkü transfer ücretleri bu sene çok yükseldi. Bir teknik direktörle anlaşacağınız zaman daha önce çalıştığı kulüplere, başarılarına bakarsınız. Başarısızsa hiç almazsınız bile. Dün işinize geliyordu, hocayı aldınız, üç haftada gönderdiniz. Bunlar panik kararlardır. Bunları yapmamak lazım. Her yenilgiden sonra hoca gönderilmez.

Kulübün borçları var. Sezon sonunda çıkamazsak ne olacak diye düşünmektense bu kadar ağır borçlar varken görevi üstlenmiş yönetime destek olmak lazım. Maddi destek olunmuyorsa da en azından manevi destek olunması lazım. Onlara sıkıntı yaratacak ortam oluşmaması lazım. Bu arkadaşlar ellerinden geldiğince çevirmeye çalışsınlar, nereye varacağımızı hep beraber görelim. İnşallah başarılı olurlar ve lig atlarız. Sezon sonunda da mali tabloyu yeniden düşünmek lazım.

Emin Adanur döneminde borçların ne kadar arttığını henüz kimse bilemez. Çünkü mali tablolar yayınlanmadı. Benim bildiğim 810 milyon lira borç vardı bu yönetim göreve gelmeden önce. Sezon sonunda bu yönetim denk bütçe veremezse borç artacaktır. Yönetimin panik kararlar almamasını öneriyorum” dedi.

“Hoca değişikliğini doğru buluyorum”

Sedat Özbağ Fatih Tekke’nin ayrılığı hakkında konuşurken “Tuzla maçında bir puan kazandık mı, iki puan kaybettik mi diye bakarsak iki puanı kaybettik ki yönetim de gereken önlemi aldı. Daha önce de yanlış bir tercih yapıldığını vurgulamıştık. Samsun maçının kazanılması bütün camiada moralleri yükseltti. Fakat Tuzla maçında gördük ki bir çiçeğin açması ile bahar gelmeyecek. Tuzla maçındaki nemli ve sıcak havanın her iki takımı da etkilediğini gördük.

Fatih Tekke şehirle bütünleşemedi. Hocanın yönetimle arasındaki sürtüşme oyun anlayışından kaynaklanıyordu. Pozitif oyun isteğimizi bir kesim kabul etmedi demişti. Bunu kabul etmeyen de yönetim oluyor. Üçüncü bölgede Bursaspor maalesef etkili değil. Üçüncü bölgenin hareketlilik, yön değiştirme gibi anahtar faktörleri vardır. Fatih Tekke kaos futbolunu oynamak istemediğini söylüyor fakat Altınordu maçında kaos futbolunu kendisi uyguladı.

Kapanan defansı açmak için hiçbir girişimde bulunmadı ve mağlup olduk. Tuzla maçında rakip on kişi kalana kadar Fatih hocanın tercih ettiği anlayış doğruydu. Geniş alanı seven hızlı oyuncuları tercih etti. Fakat rakip on kişi kaldıktan sonra aynı anlayışta ısrar etmesi tamamen yanlıştı. Burak Altıparmak Samsun maçında sağ bek oynadı ama maçın en iyi oyuncusu değildi. Maçta Samsunspor ataklarını hep o taraftan geliştirdi. Fatih hocanın verdiği demeçler doğru demeçler değil ve kaos futbolunu kendisi oynatıyordu. Tuzla maçında rakip on kişi kaldıktan sonra oyunu üçüncü bölgede tutabilmek için Matavz’a görev vermeliydi.  79’da çok geç bir vakitte oyuna bir de Batuhan’ı çıkardı.

Neden çift forvete dönmedi?  Ben devre arasında hemen bir forvetin oyuna girmesini bekledim. Bence hoca değişikliği daha evvel olması gerekiyordu. Çünkü Fatih Tekke, Bursaspor’un ağırlığını kaldırabilecek kapasitede bir hoca değil. Samsun maçına takım iyi hazırlanmıştı ve on kişi kalmamıza rağmen iki gol daha bulmuştuk. Fakat Tuzla maçında oyunun geldiği durum itibariyle üçüncü bölge oyunu daha farklı özellikler gerektiriyordu. Rakip kendi sahasına çekildiği için alanlar çok daraldı. Böyle olunca da oyunda hareket edecek alan azaldı ve tempo düştü. Eğer rakibin hızlı oyuncuları olsaydı bizi kontrada yakalayabilirlerdi.  İkinci yarı gol yememek üzerine bir oyun ortaya koydular.

Bizim ilk yarıda İsmail Yüksek ile kaçırdığımız bir pozisyon var, kaçırdığımız penaltı var. Bunlar maçın kırılma anlarıdır. Zalazar Batalla’nın referansı ile transfer edildi. Fakat şu ana kadar oynatılmadı. Neden kadroya alınmıyor bilmiyorum. Bu oyuncu madem transfer edildi neden ondan istifade edilmiyor? Hacizlerdir vs. hep kaosla uğraşıyoruz. Bunları atlatıp lige dönmeliyiz. Pazar günü Ankaragücü ile oynayacağız” şeklinde konuştu.

“Umut doluyum”

Salih Fındıkkaya Bursaspor adına bundan sonrası için umutlu olduğunu belirtirken “Geçen hafta iç sahada oynadığımız maçta 2-1 önde iken 10 kişi kaldık. Sonrasında 10 kişi ile iki gol daha attık. O maçta oyuna Kerem Şen, Batuhan Kör ve Namik Alaskarov girdi ve iyi oynadılar. Benim tahminime göre hoca bunları baz alıp Tuzla maçında ilk 11’de oynattı. Maçın kırılma anı kırmızı karttı. O andan sonra hocamız forvete bir oyuncu daha almalıydı.

Bir de Acolatse’nin içe kat ederek hareketli oyunu Tuzla maçında yoktu. Oyuncularımızda özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu maçın ardından Teknik Direktör Fatih Tekke ile yollar ayrıldı. Bu da bir istikrarsızlık getirir. Sezona Mustafa Er ile girdik, sonrasında Fatih Tekke, şimdi başka bir hoca gelecek. Her birinin farklı bir oyun tarzı var. Samsunspor maçını kazandığımızda ‘Bizim için lig yeniden başlıyor’ demiştik. Şimdi Ankaragücü maçında da mı ‘Bizim için lig Ankaragücü maçında başlıyor’ diyeceğiz. Hoca değişimleri ne kadar etkili olacak? Fakat ben her hafta olduğu gibi umut doluyum. Ankaragücü’nü inşallah mağlup edip yeniden kendimize geliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Beklentilerimizin farkına varmalıyız”

Mehmet Erdinç Tuzlaspor-Bursaspor maçı hakkında “Rakip ilk 15 dakikada etkili pozisyonlar yakaladı. Maç 11’e 11 gitseydi çok zorlanırdık. Samsunspor maçında rakip geriye düştükten sonra arkada boşluklar vermeye başlamıştı. Biz de diğer golleri o şekilde bulmuştuk. Tuzla maçında karşımızda 10 kişilik bir savunma duvarı vardı. Ben hocanın oynayış tarzının gol için yeterli olmadığını düşünüyorum. Penaltı kaçabilir ama ondan sonra heyecanlandığımız bir pozisyonumuz yok. Karşımızda dirençli, koşan bir Tuzla vardı. Biz maçın geri kalanında mutlaka golü bulmalıydık.

Hocanın taktiksel problemleri yüzünden atamadık. Her puan kaybında hoca değiştiremeyiz. Dünyanın her yerinde takımlar mağlup olabiliyor. Beklentilerimizin farkına varmamız lazım. Biz şampiyon olacaksak bu futbolcularla olacağız. Ben hocanın katkısının yüzde 20 olduğunu düşünüyorum. Şampiyon olduğumuz sezon yola şampiyon olacağız diye çıkmamıştık ama yolu oraya getirmiştik. Yeni jenerasyon hocaları taktiksel açıdan yeterli görmüyorum.

Batuhan Kör büyük takımların transfer teklifleri üzerine kafası biraz karışmıştı ama geçen haftaki golü ile kendini biraz toparladı. Ben iyiye gideceğine inanıyorum. Tabi yönetim de ona o güveni veriyor. Futbolculara vaat edilenlerin ne kadarının yapıldığını düşünerek onların değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ali Akman olayı da bu şekilde oldu. Bursa’ya hizmet etmiş oyuncuların hain damgası yemesi benim çok gücüme gidiyor. Birçok oyuncu buraya hizmet etti ve para kazandırarak gitmesine rağmen buraya geldiklerinde tepki ile karşılanmaları benim çok gücüme gidiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.