Hava Durumu

BURSASPOR İÇİN KENETLENELİM

Batuhan ERSEK/ÖZEL HABER

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BURSASPOR İÇİN KENETLENELİM

On TV ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci/Yazar Cevat Türe’nin sunduğu Spor Gündemi programına Bursaspor Eski Başkanı Remzi Cinoğlu, Bursasporlu Eski Futbolcuları Sedat Özbağ ve Şükrü Tekbudak, Eski Kramponlar Sayfası'nın Kurucusu Salih Fındıkkaya konuk oldu.

 

Programda TFF 1. Lig Play-off sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Sedat Özbağ ve konuklar, bu zorlu play off döneminde şehir olarak kenetlenme zamanı olduğunu söylediler. Özbağ, ‘’ Play-off’ta üçüncü ile altıncı sıradaki takım, dördüncü ile de beşinci sıradaki takım oynayacak. Son haftadaki maçların ardından sıralamalar belli olacak. Çift maç oynanacak. İki maçta da eşitlik olması durumunda ikinci maçın sonunda uzatmaya gidilecek. Şu anda en avantajlı takım Erzurum. Kazanırsa ikinci olarak çıkacak. Yenilirse üçlü averaja bakılması durumu söz konusu. Play-off’taki ikili maçların ardından final maçı tarafsız sahada seyircisiz oynanacak. Final maçının nerede oynanacağı henüz belli değil. Çağlar bu sene mükemmel maçlar çıkardı. Kazanılan puanlarda büyük pay sahibi oldu. Bursaspor’un artık oyun ruhunu yakalaması lazım. Çok adamla hücum yapmak gol atacağınız anlamını taşımıyor. O yüzden Bursaspor’un duran toplara çalışması lazım. Oyun şeklini ortaya koyması lazım. Bursaspor bu kadar paraya ihtiyacı olduğu dönemde 13 transfer yaptı. Bu kadar transferin yapılmasını yersiz buluyorum. Takım savunmasındaki eksiklerle takım yapılanmasında eşitlik yok. Yapılan transferler takıma çok az katkı sağladı.’’ dedi.

“Umarım futbol şansı yanımızda olur”

Şükrü Tekbudak ‘’Geçtiğimiz 4-5 maçın analizini yaparsak nerelerde takıldığımız görünüyor. Eskişehirspor, Boluspor, Altay ve Giresunspor’a puan kaybettik. Bunlar zaten olayın gerçek yüzünü ortaya koydu. En büyük keşkeler bunlar. Artık play-off’a kaldık. Futbol şansının yanımızda olması, oyuncuların da şampiyonluğu istemeleri ön planda olacak diye düşünüyorum. Artık futbolcuları, yönetimi kötülemekten ziyade play-off’ta destekleyerek bu play-off’un içinden üçüncü takım olarak çıkmayı hedef görmemiz gerekiyor. Ben futbolculara güveniyorum. Umarım futbol şansı yanımızda olur ve dolayısıyla üçüncü takım olarak çıkarız diye düşünüyorum.’’ dedi.

 

“Bursaspor’un yanında olalım”

Remzi Cinoğlu ‘’Bursaspor mali yönden bu kadar zor durumda iken buralarda olması bana göre başarı. Bu dönemde oyuncuları çok tenkit etmeden, onlara destek olarak yanlarında olalım. Olabilirse hepimiz mutlu oluruz, olamazsa da herkes elinden geleni yapmış olacak. Karacabey’deki çocukların yetenekleri üçüncü ligin üzerindeydi. Ben sene başında bir toplantıda onlara hiç tereddüt yok siz şampiyon olacaksınız dedim. Bu şampiyonluk bir hava meselesidir. O havayı yakaladığınız zaman onu bir daha bırakmayacaksınız. Altı hafta önce şampiyonluk ilan edildi. Sahnede olan tabi oyuncular. Çok büyük iş çıkardılar. İnşallah İnegöl’de bu seneyi başarıyla tamamlar. İnşallah Bursa bu seneyi şehir olarak birer kademe atlamış olarak tamamlar. Bursa’dan çıkış yapıp büyük takımlara giden birçok futbolcu var. Bursaspor Bursa’ya hakim değil. Bu oyuncuları elinde tutsa elinde on yıllık kadro var burada. Buraları çok iyi taramak lazım. Bakın Trabzon gidiyor 5-6 tane çocuk alıyor. Bir tanesi çıksa hepsini kurtarır zaten. Başka takımlar geliyor Bursa’dan oyuncular bulup alıyorlar. Biz bu çocukları niçin Bursaspor kadrosuna veya bir yerlere dahil edemiyoruz? Altyapıya önem verilmesi lazım. Bursa’nın en ücra köşesindeki oyuncu bile bilinmesi lazım. Yoksa ver üç yüz bin, ver beş yüz bin diyerek oyuncu transferleriyle içinden çıkılmaz bir duruma geliniyor. Önümüzdeki hafta bir toplantı yapılacak. Karacabey’deki kadroda kimler kalacak, kimler alınacak, bu kararlar orada çıkacak. Kulübü borçlandırmadan dengede tutmamız lazım. Kulüplerin durumunu görüyorsunuz. Üçüncü ligde bir takımın düşme hattının üzerinde yaşaması için beş-altı milyon civarında bütçe gerekiyor. Biraz daha yukarıyı zorlarsa yedi milyon liranın üzerinde gerekiyor. Süper ligde Bursa’dan gidip oynayan birçok oyuncu var. Bu oyuncuları oralara gitmeden Bursaspor’a kazandırmak gerekiyor. Örneğin Galatasaray geldi buradan bir oyuncuyu aldı. Galatasaray’dan teklif geldiğinde oyuncuyu tutamazsınız. O yüzden onlardan önce bu işi halletmeniz ve Bursaspor’a kazandırmanız gerekiyor. Bugünkü yönetici yapısı ile kulüpler işin içinden çıkamaz. Ya yaptığı borç kadar sorumludur diye yapmak gerekli ya da hükümet karar alıp şu kadar sürenin sonunda kulüpler şirket olacak diyecek. Şirketleştirilmesi lazım. Ancak birisi oranın sahibi olursa oranın zarar etmemesi için ne lazımsa yapar. Bundan önceki üç yılda Bursaspor 80 milyon, 70 milyon ve 70 milyonluk zararlar etti. Daha öncekilere girmiyorum. İbrahim Yazıcı bırakırken 123 milyon borçla bırakmış. Erkan Körüstan toplam 159 milyon Euro ile bırakmış. Recep Bölükbaşı 310 milyon, Ali Ay 600 milyon borçla bırakmış. Rakamlar bunlar. Bunu bütün Bursa bilsin.’’ şeklinde konuştu.

“Umut Varsa Yola Devam”

Salih Fındıkkaya ‘’Öncelikle Hatayspor’u tebrik ediyorum. Bizde Play-Off oynayacağız. Ben büyük ihtimalle Play-Off’u Akhisar ile oynayacağımızı düşünüyorum. Çok basit goller yiyoruz. Zirveye oynayan takıma böyle basit goller yemek yakışmıyor. Bariz savunma hataları yapıyoruz. Seleznyov’un bencilliği sıkıntı yaratıyor. İyi oyuncu o ayrı bir şey, ama aidiyet duygusuyla oynayacak. Bursaspor’un kaderiyle oynanmayacak. Önemli olan bu. Umut var mı? Var. Umut varsa yola devam.’’ ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.