Hava Durumu

“BURUK BİR BAYRAMA HAZIRLANIYORUZ”

Mehmet ERGÜL/ ÖZEL HABER

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“BURUK BİR BAYRAMA    HAZIRLANIYORUZ”

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İbrahim Özacar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tavsiyelerde bulundu. Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Özacar,” Pandemi sürecinden dolayı binlerce vatandaşımız hac vazifesini ifa edemeyecektir. Bu sebeple milletçe buruk bir bayrama hazırlanıyoruz” dedi.

 

 

Özacar; " 31 Temmuz’da milletçe kutlamaya hazırlandığımız mübarek Kurban Bayramı’nın kadim şehir Bursa’mızın, ülkemizin ve bütün insanlığın huzur ve saadetine vesile olmasını ümit ediyoruz. Kurban, Allah'a yakınlaşmaktır, bir başka manada "adanma" anlamına gelmektedir. Bu manada hürriyetine düşkün olan aziz milletimizin her ferdi Allah için kendisini vatanına milletine adamayı en büyük şeref kabul etmiştir. Bu vesile ile 15 Temmuz’da insanlığın son kalesi olan aziz vatanımıza yapılan hain saldırı girişimine fırsat vermeyen aziz şehitlerimizi milletçe rahmetle anıyoruz, mekânları cennet, makamları âli olsun. Ülkemiz ve İslam âlemi hüzünlü bir Kurban Bayramı’na hazırlanıyor. Hüzünlü olmamızın sebebi, pandemi sürecinden dolayı binlerce vatandaşımız hac vazifesini ifa edemeyecektir. Bu sebeple milletçe buruk bir bayrama hazırlanıyoruz. Bu hazırlanma sürecinde yerel yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, ilgili kamu kuruluşlarımıza ve siyasi partilerimize büyük görevler düşmektedir.

 

Bu süreci üç aşamalı olarak değerlendirebiliriz: Bayram öncesi hazırlık süreci, Kurban kesim süreci, Bayramlaşma süreci, Kurban Bayramı vesilesi ile Anadolu'nun farklı şehirlerinden kurbanlık hayvanlarını satmak üzere Bursa'mıza gelen üretici vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Üreticilerden edindiğimiz bilgilere göre belediyelerin tahsis ettiği hayvan barınaklarından yüksek bedeller alınıyor. Ayrıca satın aldıkları hizmet bedellerin karşılığı alınmıyor. Hayvan satış noktasında insani temel ihtiyaç olan barınma, dinlenme, yemekhane gibi temel insani ihtiyaçlar belediyelerin asli görevler arasındadır. Saadet Partisi Bursa teşkilatları olarak milletimiz adına belediye başkanlarımıza sesleniyoruz.

 

Zaman kaybetmeden hayvan satış noktalarının yanında belediyelerimizin öncülüğünde prefabrik veya çadır gibi geçici uyuma, dinlenme, banyo vb. temel insani ihtiyaçları giderme alanları hazırlanmalı. İhtiyaç halinde Kızılay, AFAD, STK vb. kuruluşlarla birlikte el ele vererek ev sahipliğinin en güzel örneğini sergilemelidir.

 

Vatandaşlarımızın can emniyeti, mal emniyeti sağlanmalı. İnsanlığı tehdit eden pandemi sürecinde her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Bir önceki kurban satış ve kesim noktalarındaki olumsuzluklar bu sene yaşanmamalı. Allah muhafaza, telafisi imkânsız sağlık sorunlarına yol açması kaçınılmaz olur.

 

Hayvan satış noktasına giren vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek olumsuzlukları en aza indirecek çalışmalar titizlikle uygulanmalı.

 

Hayvan kesim yerleri ve satış noktalarına en az bir ambulans tahsis edilmeli. Bölge sağlık ocakları kurban kesim sürecinde açık tutulmalıdır.

 

Kurbanlık hayvanlar, mevsim şartları da dikkate alınarak veteriner hekimlerin kontrolünde, hijyen kurallarına uygun kıyafetler giymiş profesyonel kasaplar tarafından kesilmelidir.

 

Kesilen hayvanların etlerinin zaman kaybetmeden tahliyesi sağlanmalı veya soğutucularda bekletilerek vatandaşlarımızın sağlığına dikkat edilmeli.

 

Kurban kesim sonrası özellikle birden fazla kişinin kestiği hayvanların et paylaşım sürecinde kesinlikle insan sayısı en aza indirilmesi için belediyeler bu konuda çeşitli kısa video vb. görsel eğitici çalışmalarla vatandaşlarımızı bilgilendirmelidir.

 

Son olarak bayram sürecinde Sağlık Bakanlığı’mızın bilim insanlarından oluşan bilim kurulu üyelerimizin uyarılarına millet olarak dikkat etmeliyiz. Zira salgın hastalıklara karşı tedbirli olmak inancımızın gereğidir.

 

Bu vesileyle Saadet Partisi Bursa teşkilatlarımız adına Bursalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik eder, bir sonraki bayrama huzur içinde kavuşmayı ümit ederim." dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.