Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLE TERS DÜŞEN BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA EDECEK Mİ?

AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkanı ile ters düşen ve parti genel merkezine davet edilerek istifası istenen Belediye Başkanı, 'partiden istifa edebileceğini ancak belediye başkanlığından istifasının söz konusu olmadığını' söyleyerek rest çektiği Ankara kulislerinde konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLE TERS DÜŞEN BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA EDECEK Mİ?

AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkanı ile ters düşen ve parti genel merkezine davet edilerek istifası istenen Belediye Başkanı, 'partiden istifa edebileceğini ancak belediye başkanlığından istifasının söz konusu olmadığını' söyleyerek rest çektiği Ankara kulislerinde konuşuluyor. Resti gören genel merkezin elinde, belediye başkanının birçok dosyası ve görüntülerinin olduğu, bir daha asla AK Parti'de siyaset yapmasına izin verilmeyeceği fısıldanıyor Ankara'daki kuşlarımıza. Belediye Başkanı her ne kadar istifa etmeyi düşünmüyorum dese de tüm bu yaşananlardan sonra el mi yaman, bey mi yaman göreceğiz. Çok yakındır, Türkiye üç vakte kadar istifa haberi ile çalkalanır. Haaa başkanlıktan mı istifa eder yoksa partisinden mi bilemem. Umarım sonunu da düşünüyordur. Haydi hayırlısı. Bizi ilgilendiren konu, aynı durumun Türkiye’de diğer belediye başkanlarına sirayet edip etmeyeceği. Bir kaç ay önce de Şanlıurfa Siverek Belediye Başkanı istifa et(tiril)mişti.

Orhangazi’den Orhangazi Belediye Başkanı’na mesaj var…

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın'ın belediye personeline gönderdiği; "Sosyal medyada beğeni koyan bu ayki personelimiz Doğan Terzi, Mehmet Emin Yafa, Hamdi Çağlayan, Özgün Aktaş kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah cc sizlerden razı olsun. Uyarılarımıza rağmen sosyal medya konusunda hiçbir zahmette bulunmayan personelimiz bulunuyor. Bu konunun ödüllendirilmesi olduğu gibi işleyen bir ceza sistemi de olacaktır. Lütfen belediyemizin sosyal medya hesaplarını takip edelim, beğeni koyalım" şeklindeki mesajları, ilçede tartışma konusu oldu. Tepkilerini bana kadar ulaştıran Orhangazili hemşerilerim, benim vasıtamla Belediye Başkanı Bekir Aydın'a bir hayli anlamlı mesaj gönderdiler. "Elçiye zeval olmaz" diyelim ve mesajı gönderelim.

"Belediye Başkanımız Bekir Aydın, hangi partinin belediye başkanı olduğunu unutmuş durumda. Akrabalık ilişkileri bulunan ve Orhangazi'de 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan rahmetli Turgut Ünlü'yü örnek alıyor. Rahmetli Turgut başkan; seçildiği dönemlerde ilk 4 yıl hiçbir şey yapmaz, seçime 1 yıl kala çok yoğun hizmet yapar ve seçimleri kazanır idi. Oysa AK Parti'de, mazbatanın alınmasının ardından, hizmet hemen başlar ve kesintisiz 5 yıl sürer. Bekir Aydın, belediye personelinin sosyal medya takibi ve beğenilerini dikkatle takip edip parmak sallayacağına, delik deşik olan ve birçok aracın ön takımlarını mahveden Orhangazi'deki sokak ve caddeleri düzeltsin. Cumhurbaşkanımız ne diyor; ‘itibardan tasarruf olmaz.’ Bir bardak çay ve kahve dahi ikram etmeden, ışıklarını yakmadan oturduğu karanlık makam odasında, vatandaşın sorunlarını nasıl çözecek? Sayın Bekir Aydın, Orhangazi'nin misafirperverliğini ve cömertliğini, makamına gelen misafirlerine böyle mi gösteriyor? Bir an önce kendine gelmeli ve son 1 yılı beklemeden bütün gücünü Orhangazi için harcamalı. Malum; AK Parti'de hizmet edemeyen birçok belediye başkanı, görev süresini tamamlayamadan istifa etmek zorunda kalıyor."

BÖLÜM-2 ÇOK YAKINDA...

"Bursa'nın ufak tefek taşları değil, Bursa'nın büyük taşları!.. Bursa eski milletvekilleri şimdi ne yapıyor?   (Bölüm-1)" başlıklı yazımızın tıklanma rekorları kırmasının ardından, özellikle siyaset camiası büyük bir sabırsızlıkla Bölüm-2'yi bekliyor.

Bursa'daki büyük taşları anlatırken, Bursa'ya adeta 'meteor' düşmüş etkisi yapacak siyaset ve iş dünyasına ait birçok bilgi ve belge, Yeni Marmara Gazetesi'nin (elektronik olan-olmayan) posta kutusuna konuluveriyor. Sevgili ve pek kıymetli okuyucularımız şunu çok iyi bilsin ki her ne kadar kulis yazarı olsam da belgesi olmayan ve sağlam haber kaynaklarıma teyit ettirmediğim hiçbir şeyi asla yazmam.

Her Pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim.

(Bursalı Kuşçubaşı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.