Hava Durumu

Dolmayan göletin kapakları açıldı, köylüler tepki gösterdi

Bursa ovasının sulama ihtiyacını karşılayan göletin kapakları açıldı. Şu an hiçbir sulama yapmayan köylüler duruma tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2021 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Dolmayan göletin kapakları açıldı, köylüler tepki gösterdi

Kestel ilçesinde bulunan Gölbaşı göleti, Bursa ovasının sulama ihtiyacını karşılamak için kuruldu. Kaliteli meyve ve sebzelerin yetiştiği ovada köylüler tarla ve bahçelerini göletten gelen suyla suluyor. Bu yıl yaşanan kuraklıkla birlikte yüzde doksanı kuruyan gölet yağan kar ve yağmurla birlikte su tutmaya başladı. Yazın tarla ve bahçelerini nasıl sulayacağını düşünen köylüler, şu an hiç bir sulama olmamasına rağmen kapakların açılıp göletteki suyun salınmasına büyük tepki gösterdi. Suyun Bursa ovasının sulama ihtiyacına ancak yettiğini belirten köylüler, bu yıl yaşanan kuraklıkla birlikte suyun belki yetmeyeceğini söylüyor. Köylüler, ihtiyaç dışı suyun salınmasının sorumlularının açıklanmasını istedi.
Suyun salındığı alana gidip incelemelerde bulunan Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç, "Şu an Bursa ovasında hiç bir sulama faaliyeti yok. Hiç ihtiyaç olmamasına rağmen göletin suyu neden salınıyor? Bu suyun boşa akmasına anlam veremedik. Bu sudan kim faydalanıyor? Yazın Bursa ovasındaki çiftçi tarlasını neyle sulayacak? Bu su böyle boş yere akmaya devam ederse yazın mahsulünü sulamaya su bulamayan köylüler su için bir birini yer. Yetkililere sesleniyorum, bu işe acilen el atsınlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.