Hava Durumu

Dünya'nın en lezzetli inciri Mustafakemalpaşa'da yetişiyor

Dünyaca ünlü biberi, domates salçası, toz biberi, tatlısı ve daha birçok ürünü ile öne çıkan Mustafakemalpaşa'da az bilinen ancak bölgenin en lezzetli inciri yetişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Dünya'nın en lezzetli inciri Mustafakemalpaşa'da yetişiyor

Mustafakemalpaşa Akçapınar incirinin Türkiye’nin en lezzetli inciri olduğunu açıklayan Başkan Mehmet Kanar, bu  değerli ürünü markalaştırmak ve üretimini artırmak için üreticiye tam destek verdi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçeye bağlı Akçapınar mahallesinde incir hasadı yapan üreticileri ve çalışanları ziyaret ederek incirin işlenmesi ve paketleme aşamalarını inceledi.

Akçapınar'da yaklaşık 10 yıl önce başlayan 'Siyah İncir' üretimi hızla gelişirken birçok dünya ülkesinin de ihracat sıralamasında yükselmeye devam ediyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla hasada başlayan çiftçiler iç ve dış piyasaya günlük 10 ton siyah incir gönderiyor.

Siyah İncir'in hasatla başlayıp toplama merkezinde özenle seçilerek devam eden serüvenine canlı canlı şahit olan Başkan Kanar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile üreticilere destek olmaya yönelik çalışmalar yaparak istihdam olanaklarının daha da arttırılacağını belirtti.

Akçapınar mahalle muhtarı Ahmet Seymen, havanın ısısına bağlı olarak 10 ile 12 ton arasında incir toplandığını belirterek iç piyasanın yanı sıra Dünya pazarına ihracat yaptıklarını ve iki yüz elli kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.