Hava Durumu

Erkan Aydın: "Osmangazi’yi turizmle kalkındırmaya kararlıyız"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ilçenin turizm potansiyelini arttırmak ve tarihi mirasını gün yüzüne çıkarmak adına önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2025 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2025 18:22
Muhabir: MUSTAFA MURAT KIRANKABEŞ
Erkan Aydın: "Osmangazi’yi turizmle kalkındırmaya kararlıyız"

Osmangazi'nin kalkınması için turizmin önemli bir itici güç olduğunu vurgulayan Aydın, Cumhuriyet dönemi yapılarından olan ve geçmişteki kültürel değerleri taşıyan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın restorasyonu için başlatılan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Aydın, "Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası, sadece Bursa’nın değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yapılarından biri. Her bir tuğlasında zamanın tozlarına karışmış bir öyküyü barındıran, her köşesinde emeğin izlerini taşıyan bu yapı, bizim kültürümüzün ve geçmişimizin önemli bir parçasıdır" diyerek fabrikanın tarihi değerine dikkat çekti.

Aydın, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini taşıyan bu tarihi alanın, Osmangazi’nin kültür ve turizm açısından güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. "Burası, sadece geçmişin bir parçası değil, aynı zamanda Bursa'nın kültürüne, emeğine anlam katan bir alan. Bu bölgeyi, turizmle cazibe merkezi haline getirmek ve kentimize katkı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası Çalıştayı: "Ortak Akıl, Geleceğe Yatırım"

Osmangazi Belediye Başkanı, restorasyon çalışmalarının başladığına dair de önemli bilgiler verdi. "Yıllar süren sessizliğin ardından, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı işbirliğiyle ortak akılla Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası'nı yeniden ayağa kaldırıyoruz. Akademik alanda çalışan isimlerle bir araya geldiğimiz Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası Çalıştayı’nda, bu tarihi yapıyı nasıl daha kullanılabilir hale getirebileceğimizi tartıştık" diye konuştu.

Aydın, fabrikanın sadece restorasyonu değil, aynı zamanda çevresindeki bölgenin de turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi için projeler geliştirdiklerini belirtti. "Osmangazi'yi turizmle kalkındırmak için bu tür önemli çalışmalara devam edeceğiz. Bu tarihi yapıyı, bölgeyi ve Bursa'nın kültürel değerlerini turist çeken bir anlayışla yeniden şehirle buluşturacağız" dedi.

"Turizmle Kalkınan Osmangazi"

Son olarak Başkan Aydın, Osmangazi'nin turizmle gelişen bir kent olma yolunda ilerlediğini ve bu süreçte Osmangazili hemşehrilerinin desteğinin büyük önem taşıdığını ifade etti. "Hep birlikte çalışarak, Osmangazi’yi daha güçlü, daha modern ve daha turistik bir yer haline getireceğiz. Turizmle kalkınan Osmangazi’yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Kaynak: MUSTAFA MURAT KIRANKABEŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.