Hava Durumu

İnegöl’de Otopark Sorununa Yerel Çözüm: 43 Araçlık Yeni Alan Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak ve park sorununa çözüm üretmek amacıyla mahallelerde atıl durumda bulunan alanları değerlendirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2025 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2025 18:05
Muhabir: HANDAN EFE
İnegöl’de Otopark Sorununa Yerel Çözüm: 43 Araçlık Yeni Alan Hizmete Girdi

Bu kapsamda Ertuğrulgazi Mahallesi’ne kazandırılan 43 araçlık yeni otopark, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılışla ilgili değerlendirmede bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, projeye ilişkin şunları söyledi:

“İlçemizin farklı noktalarında yıllardır kullanılmayan veya düzensiz şekilde kullanılan boş alanları, planlı bir yaklaşımla dönüştürüyoruz. Bu çerçevede Ertuğrulgazi Mahallemizdeki atıl bir alanı, 43 araçlık düzenli bir otopark haline getirerek hem trafik akışına katkı sağladık hem de mahalle sakinlerine konfor sunduk. Bu tarz uygulamalarla hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.”

Vatandaşlar, özellikle okul çevresi ve konut alanlarında yaşanan park sıkıntılarının çözülmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, belediyeye teşekkür etti.

Başkan Taban, İnegöl genelinde benzer çalışmaların süreceğini vurgularken, “İhtiyaç tespiti yapılan mahallelerde uygun alanları tespit edip bu çalışmaları yaygınlaştıracağız” dedi.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yüz Ağdası
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.