Hava Durumu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan: “Yükselen bir partiyiz”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası Politikalar Başkanı, Bursa Milletvekili Ahmet Erozan gazetemiz çalışanları ile bir araya gelerek gündeme dair sorularımızı yanıtladı. Vekil Erozan, dört yıllık bir parti olmalarına rağmen yükselen bir parti olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2021 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan:  “Yükselen bir partiyiz”

ÖZEL HABER / RAVŞAN ALİOĞLU

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası Politikalar Başkanı, Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Uluslararası Başkan Yardımcısı Birgül Yıldız Günay ve İYİ Parti Basın Danışmanı Yurdanur Oktay gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Yeni Marmara Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Efe ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selçuk Efe ile bir araya gelen İYİ Parti heyeti çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Erozan gazetemiz çalışanlarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

EROZAN, BÜYÜKELÇİLERİN ÇIKIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Türkiye’de on ülkenin büyükelçilerinin geçtiğimiz günlerde Osman Kavala ile ilgili yaptığı çıkışın yadırganacak bir durum olduğunu söyleyen Vekil Erozan “Çünkü o ülkelerin Türkiye’ye bakışlarında onlara göre ve bizim de kabul ettiğimiz normlar dışında bir Türkiye olduğu doğrudur. Biz aslında onlara vermememiz gereken fırsatları vermiş durumdayız. Bizi eleştirmeleri için adeta biz zemin hazırlamış vaziyetteyiz. Onlar da bu fırsatı kaçırmıyor. Bu on büyükelçiden her birisi bakana, bakan yardımcısına gelip söyleyebilecekken bunu böyle bir grup olarak yaptılar. Bir de bunu reklam ederek duyurdular adeta. Sayın Cumhurbaşkanı da ‘Bunların burada çalışmaya devam etme lüksü yok’ diyor. Dolayısıyla bu sonuçları itibariyle basit bir şey değil” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ VATANDAŞIN SORUNLARINA YANIT VERMEK"

Kısa zamanda çok iş başardıklarını ifade eden vekil Erozan “Partimizin kuruluşunun dördüncü yılındayız. Yükselen bir partiyiz. Rakamlara baktığınıza Türkiye genelinde yüzde 19,3 oy oranına geldik. Bursa özelinde de yüzde 22 civarındayız. Bu bizi sevindiriyor ama sadece o rakamlara bakmıyoruz. Çarşıya, pazara, esnafa, sanayiciye, sivil toplum örgütlerine gittiğimizde  oralardan aldığımız yankılar o rakamların sağlıklı olduğu kanaatini yaratıyor. Hala önemli bir kararsız seçmen kitlesi var. Onların önümüzdeki dönemde bir tercih yapması bekleniyor. İnsanlar bize artık ‘Siz iktidar olursanız ne yapacaksınız?’ diyor. Bizim bunun karşılığını vermemiz lazım. Sayın Genel Başkan Meral Akşener ‘Biz vaatte bulunmuyoruz, çözüm öneriyoruz’ diyor. Bunun kaynağını ilave vergilerle değil, mevcut vergilerin doğru önceliklerle kullanılması suretiyle yaratılması mümkün. Bizim diğer siyasi partilerden farkımız; hedefimiz ve önceliklerimiz vatandaşın güncel sorunlarına yanıt vermek” dedi.

"DÖVİZDEKİ ARTIŞ MALİYETE YANSIYOR"

Türkiye’nin döviz politikasına değinen Vekil Erozan “Sanayicilerle görüştüğümüzde rakam olarak ihracatın arttığını fakat miktar olarak artmadığını söylüyorlar. Çünkü ihracatları büyük ölçüde ithalata dayalı ve ithalatın değeri dolardan dolayı artıyor.  Dolayısıyla rakamlardaki artış maliyet artışlarının yansımasından kaynaklanan rakamsal bir artış. Sanayicilerimiz bizimle Avrupa’da rekabet edebilecek ülkelerin Polonya ve Macaristan olduğunu söylediler. Fakat biz onlara göre daha elastik bir yapıdayız. Karar alma süreçlerimiz vs. çok daha seri. Doların bu seviyelerde olması sanayici açısından ihracatı biraz kolaylaştırıyor. Fakat bu durum ihracatın dolaylı bir teşviki gibi düşünülse de bu çok kısa vadeli. Çünkü bazı fabrikalarda üretilen malların yüzde 50-60’ı ithal edilen hammadde ile oluyor. Bursa’da yoğun olarak ihracata yönelik üretim yapan firmalar var. Biz nereye gidersek gidelim yüzde 50 ile yüzde 90 oranında işini dışarıya ithal eden yerler görüyoruz” açıklamasını yaptı.

"YÜKSEK HIZLI TREN; BURSA İÇİN BİR ÖNCELİK OLMALI"

Yüksek hızlı trenin Bursa’da bir türlü yapılamamasına dikkat çeken Vekil Erozan “Yüksek hızlı tren olması gerekirken bizde sadece hızlı tren olma gibi bir perspektifi var ve yapılamıyor.  Başka projeler de var. Yenişehir’de ‘Otomotiv Test Merkezi’ diye bir proje yıllardır var. Vali Bey ile görüştük ve 2021 için tahsis edilen kaynaklar içinde böyle bir kalemin olmadığını söyledi. Yüksek hızlı trenin yapılmasının bir öncelik olması lazım Bursa için” ifadelerini kullandı.

“KYK BORÇLARININ SİLİNMESİ ZOR”

KYK borçları konusunun gençlerin sıkça sorduğu sorulardan biri olduğuna değinen Vekil Erozan “Ben gençlerle bir araya geliyorum. Z kuşağı kavramının ötesinde onlarla bir çalışma yürütüyorum. Bu onların da gündeme getirdiği bir konu. Buna bir çözüm üretilecek ama krediyi silmek zor ama faizini silmek kolay” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'DE MÜLTECİ SORUNU VAR”

Türkiye’de mülteci sorunu olduğunun altını çizen Vekil Erozan “Şu anda Türkiye’de yaklaşık dört milyon Suriyeli var. Eğer biz bu dört milyonu ana yurtlarına salimen uğurlayamazsak ve burada kalırlarsa altmış sene sonra sayıları kırk milyona ulaşacak. Kültürel, sosyal olarak birtakım değerler temelinde bizden olmayan insanların kırk milyon olduğu Türkiye açısından şu anda göçmenler bir saatli bombadır. Türk toplumu bunu kaldıramaz. Biz bunların ülkelerine dönüşlerini kolaylaştırmamız lazım. Şam’daki yönetici kim ise onunla konuşmadan bunu halletmeniz de mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR SORUMLULUĞU İLE HAREKET EDİYORUZ"

Geçtimiz hafta kurulan İYİ Parti Suriye Çalışma Grubu hakkında konuşan Vekil Erozan "Bizim çalışma grubumuz durumu sağlıklı olarak okuyabilmek, bilgileri derleyip, toparlayıp sağlıklı bir analiz yapabilmek ve bu analiz temelinde çözümlerin üretilmesi için kurulmuştur. Resmi doğru okuyup, doğru telkinlerle mecliste söylediğimizde, Genel Başkan grup konuşmalarında konuştuğunda hep doğruları söyledik. Biz muhalefette olduğumuz halde iktidarda olmuşçasına, onun sorumluluğuyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.